Kardeş Eli Derneği
  • Ramazan ayı, İslam alemi için kutsal bir dönemdir. Bu ayda oruç tutmanın yanı sıra, teravih namazı da büyük bir önem taşır. Teravih namazı, nafile namazlardan biri olup, ramazan ayında cemaatle kılınması sünnettir ve bu şekilde kılınması makbuldür.
  • Müslümanlar için önemli ve mübarek sayılan aylardan biri olan Safer ayı, İslam takviminde ikinci ay olarak bilinmektedir. Halk arasında uğursuz olarak bilinse de, böyle birşeyin mümkün olmadığı hadislerde belirtilmektedir. Peki Safer ayı nedir ve neden halk arasında uğursuz olarak bilinir?
  • Berat Kandili, İslam dininin kutsal günlerinden biri olan ve her yıl Şaban ayının 14. günü ile 15. gününe bağlayan gece olarak kutlanan oldukça büyük bir öneme sahip bir gecedir. Tüm İslam aleminde sevapların çok fazla olduğuna inanılan Berat Kandili, Müslümanlar tarafından özel dualar eşliğinde ibadet edilerek geçirilir.
  • 2024 yılında Recep ayının ne zaman başlayacağı, birçok kişi için önemli bir dini konudur. Recep ayı, İslam takvimine göre önemli bir yere sahip olup, Şaban ve Ramazan aylarının arasında bulunmaktadır. Bu ayın başlangıcı, Müslümanlar için mübarek günlerden biri olarak kabul edilmektedir.
  • Regaip Kandili, İslam aleminin üç ayların başlangıcını kutladığı ve rahmetiyle müminleri kucaklayan bir gece olarak kabul edilir. Bu kutsal gece, dualarla dolu ve ruhun aydınlandığı bir zaman dilimini ifade etmektedir. Müslümanlar, bu geceyi hayırlara vesile olmasını dileğiyle karşılamaktadır.
  • Miraç Kandili, İslam toplumunda önemli bir yere sahip olan dini bir gece olarak kabul edilmektedir. Bu özel gece, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) Allah'ın huzuruna çıkıp yedi kat semaya yükseldiğine inanılan bir olayın anısına kutlanmaktadır.
  • 1000 aydan hayırlı olduğu bildirilen bu gece, Kur’ân-ı Kerîm’in inmeye başladığı gecedir. Ramazân-ı Şerif’in içindeki her gece çok kıymetli ise de, en kıymetlisinin Kadir gecesi olduğu bildirilmiştir.
  • İtikaf demek; camide ibâdetle meşgul olmak anlamına gelir. Ramazân-ı Şerif’te itikafa girmek sünnettir. İmkânı olanlar bu sünneti yerine getirmelidir.
  • Sahurda nasıl beslenmeli? sorusunun cevabını bilmek hem Ramazan ayında sağlığımızı ve formumuzu korumak hem de orucumuzu rahatça tutabilmek için gereklidir.
  • Oruç tutmanın faydaları hem fiziksel hem de mânevî bakımdan pek çoktur. Oruç tutmanın sağlığa faydaları tıp uzmanları tarafından da kabul edilmektedir.