Nafile Kurban Bağışı | Kardeşeli Derneği

Nafile Kurban

Nafile Kurban Bağışı

nafile kurban bağışı

131.398 Kurban Bağışçısından Biri Olun! Bağışlarınızı Kardeşeli Derneği ile Güvenle Yapın

Allaha şükretmenin ve kulluğu göstermenin pek çok yolu vardır. Kurban da bu yollardan biridir. Kurban bayramı dışındaki sair zamanlarda, Allah rızası için farklı niyetlere kesilen kurbanlar nafile kurbanlardır.

Bazı durumlarda kurban kesilmesi dinen zorunlu kılınmış, bazı durumlarda ise kişinin tercihine bırakılmıştır. Bu durumlar vacip ve nafile olarak adlandırılır.

UDHİYYE , ADAK , AKİKA VE NAFİLE KURBAN

Nafile kurbanlar ise bu saydıklarımızın dışında kalan ve sırf nafile olarak kesilen kurbanlardır. Akîka kurbanları, Hacc-ı İfrad yapanların kestikleri kurbanlar, Kurban bayramı dışında kesilen kurbanlar gibi…

Ortak kesilen kurbanlarda, hissedarlardan her birinin kurbanlarını aynı maksat için kesmiş olmaları gerekmez. Ortakların her birinin ibadet niyetiyle katılmış olması kaydıyla bir kısmı udhiyye, diğer bir kısmı ise adak, akîka, nafile kurbanı olarak niyet edebilirler.

nafile kurban

Vâcib kurbanlar şunlardır:

1 - Zengin sayılan kimselerin kesmekle mükellef oldukları kurban (Udhiye kurbanı).

2 - Adak edilen kurban (Nezir kurbanı).

3 - Hacc-ı Kıran ve Hacc-ı Temettü yapanların kesmek zorunda oldukları şükür kurbanları (Hedy kurbanı).

4 - Hacda kurban kesmeyi icap ettiren bir kusur işleyen kimsenin kesmesi gereken ceza kurbanları.

5 - Bir fakirin kurban etmek niyetiyle satın aldığı bir hayvanı kurban etmesi de vaciptir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.