Gönüllü Faaliyetler - Kardeş Eli Derneği

Gönüllü Faaliyetler

Kardeş eli olarak en çok dikkat ettiğimiz noktalardan birisi de,  çalışmaları gönüllülük esasına göre yapmaya dikkat etmesidir.  Derneğimiz, dünyadaki birçok farklı noktada faaliyet gösteriyorsa, gönüllülerimize teşekkür etmemiz gerekir. Onların duaları ve derneğimize verdikleri destekler ile binlerce, milyonlarca kardeşimize yardım eli uzatabiliyor, onların mağduriyetlerinin giderilmesine bir nebze olsun yardım edebiliyoruz. Kardeşeli bugün bu misyonuyla var olabiliyorsa, bu, bizden asla desteğini esirgemeyen hayırsever dostlarımız sayesinde gerçekleşmektedir.

Farklı Görevler

Derneğimiz, gönüllülerimizin çalışmalarımıza katkı verebilmesi için birkaç farklı şekilde olanak sağlayabiliyor. Derneğimizin birçok faaliyeti, gönüllülerimizin büyük çabası ile gerçekleşmektedir.

Gönüllülerimizin emeği sayesinde gerçekleşen uygulamalar arasında, muhtaç bölgelere acil yardım götürmek, yardımlar için kaynak oluşturmak, sağlık hizmetlerinden yoksun bölgelere sağlık, eğitim hizmetlerinden yoksun bölgelere eğitim hizmetleri götürmek, çeşitli meslek grupları ile birlikte çalışmalar yaparak projeler geliştirmeye kadar birçok farklı faaliyet yer almaktadır.

Gönüllülerimizin desteği ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeler arasında, Asya’da yetim kalmış çocuklara yardım eli uzatmaktan, Afrika’da su kuyusu açmaya, Uganda’da cami inşa etmeye kadar birçok farklı iş yer alıyor. Siz dostlarımızın katkısıyla bunları yapabiliyor olmaktan çok mutluyuz.

Bağışlar

Hayırsever kardeşlerimizin bize yönelik en büyük desteklerinden birini ise bağışlar oluşturuyor. Fiziksel olarak çeşitli işlerde yer alacak imkânı ya da vakti bulunmayan ama muhtaç durumdakilere yardım etmek isteyen imkân sahipleri, derneğimize bağışta bulunarak, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaç duydukları malzemelerin ve imkânların ulaşmasını sağlayabiliyor.

Giysiye ayakkabıya ihtiyaç duyan çocuklar için giysi ve ayakkabı paketleri, açlık ve sefaletle boğuşan Somali gibi ülkelerdeki çocuklar için insani yardım paketleri, Gazze gibi abluka altındaki şehirler için gıda ve çeşitli insani ihtiyaç paketlerimiz mevcut. Bağışçılarımız - gönüllülerimiz belli bir maddi destek sunarak, bu paketlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına yardımcı olabiliyorlar. Dünyanın birçok farklı yerinde savaş, kriz ya da doğal afet mağduru kardeşimiz bu sayede bir nebze olsun gülebiliyor, daha rahat bir şekilde yaşamaya başlayabiliyor.

Siz de muhtaç durumdaki insanları yaptığınız bir yardım sayesinde mutlu etmek istiyor ve daha rahat bir yaşama kavuşmalarını istiyorsanız, gönüllü faaliyetlerimize katılabilir ya da bağışta bulunabilirsiniz.

Bağışta bulunmak için kullanabileceğiniz yöntemler, derneğimize telefon aracılığı ile ulaşmak veya derneğimizin web sitesine girip, bağış bölümüne giderek EFT ile bağış gerçekleştirmektedir.

Yaptığınız bağışlar sayesinde oluşturulan paketler,  ihtiyaç sahiplerine ulaştığında belki bir çocuğu belki de bir aileyi mutlu etmiş olacaksınız.  Dünya, insanların birbiriyle yardımlaşması ,mağdur ve mazlumların daha iyi bir duruma gelmesi ile daha güzel bir yer haline gelecektir. Dernek olarak, bu hedefe ulaşmak için elimizden gelen çabayı gösteriyor ve bu konuda en büyük destekçilerimiz konumunda olan siz gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Mazlum bir çocuğun gülümsemesi için siz de yardım elinizi uzatın ve dünyanın daha adil bir yer haline gelmesine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşayın. Derneğimizin gerçekleştirdiği diğer faaliyetler hakkında bilgi almak için insan hakları ve acil yardım gibi diğer faaliyetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu ve diğer faaliyetlerimiz hakkında sorunuz varsa bizlere iletişim sayfasındaki formumuzdan ulaşabilirsiniz.