Tarihçe | Kardeş Eli Derneği
KURUMSAL

TARİHÇEMİZ

Kardeş Eli’nin temel amacı mağdur ve muhtaç durumdaki insanlara yardımcı olmaya çalışmaktır. Savaşlar veya doğal afetler sonucunda mağdur duruma düşmüş birçok kişi dünyanın farklı yerlerinde yaşam savaşı vermektedir. Mülteci konumuna düşmüş, yaşadığı yerlerden uzakta kalmış birçok ihtiyaç sahibi bulunmaktadır. Bu kişileri hem maddi anlamda desteklemek, hem de insani yardıma ihtiyaç duyulan yerlerde kalıcı projeler inşa etmek amaçlarımız arasında bulunmaktadır.

Kardeş Eli Olarak Yaptığımız Çalışmalar
Kardeş Eli Derneği’nin faaliyetleri arasında, sosyal yardım çalışmaları, eğitim ve sağlık hizmetleri veren yapıların inşası, insan hakları ihlallerinin duyurulması için basın yoluyla çalışmalar yapılması ve insan hakları ihlalleri görülen yerlerde bilinçlendirme çalışmaları yapılması vardır. İnsan hakları ihlalleri olan bölgeleri gündem olması içi gösterilen çabalar, faaliyetlerimiz arasında en önemli yeri tutanlardan biridir.

Kardeş Eli Derneği, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda, mağduriyet bölgelerindeki insanlara yönelik yardım kampanyaları düzenlemektedir. Fakat bu yardımlar tek başına yeterli olmamaktadır. Yardımların gittiği bölgelerde, kalıcı projelerin hayata geçirilmesi, bölgedeki mağduriyetin geniş zamanlı olarak çözülmesi gerekmektedir. Bunun için gereken de, kalıcı yaşam alanları inşa etmek, eğitim faaliyetlerine önem vermek, su kıtlığı çekilen bölgelerde su kuyuları açmak vardır. Ayrıca, mağduriyet bölgeleri için yapılan bu çalışmalar sayesinde, bu bölgelerin isimleri de daha çok bilinir hale gelmektedir.

Kardeş Eli Derneği’nin Faaliyet alanı son derece geniştir. Afrika, Asya, Uzak Doğu, Balkanlar gibi dünyanın birbirinden farklı bölgeleri çalışma alanlarımız içindedir. Ayrıca derneğimiz Türkiye’de ortaya çıkan insani ihtiyaçlara da en iyi şekilde cevap vermeye çalışmaktadır. Toplumu daha iyi bir hale gelmesi için sivil kuruluşlar çok önemlidir. Bu yüzden, Türkiye içinde de, özellikle doğal afetlerden sonra ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapmaktayız.

İlgili Görseller