Adak Kurbanı
FAALİYETLERİMİZ
Hızlı Kurban Bağışı
    Kurban Bağışı için önemli bilgilendirme
    Aşağıda yer alan formda bağışladığınız kurban kimin adına kesimi gerçekleşecekse,
    Kişiye ait ad,soyad ve telefon bilgilerini eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekmektedir,
    Ad Soyad, Telefon ve E-Posta bilgilerini eksik doldurmanız halinde
    Kurban bağışı kesiminiz, online veya Havale&EFT sistemindeki kayıtlı isme Kesilmektedir.
    İyi Bayramlar Dileriz.
  • Hisse Büyükbaş
    Kesim Yeri
    1890 TL
    Hisse Adedi
    Toplam Tutar
  • Küçükbaş
    Kesim Yeri
    2190 TL
    Adet
    Toplam Tutar
  • Deve Kurbanı
    Kesim Yeri
    39990 TL
    Adet
    Toplam Tutar

Adak Kurbanı

           

                                                                                                                                                                                                                                              

ADAK KURBANI NEDİR?

 

Adak, kişinin dinen yükümlü olmadığı halde, Allah rızasına nail olmak için yapılması güzel olan bir ibadeti veya iyiliği yapmaya söz vermesidir. Kurban adayan kişinin kurbanı kesmesi vaciptir.

Bir şartın gerçekleşmesine bağlanmış bir adak varsa, bu şart gerçekleştiğinde adak kurbanın vakit kaybetmeden kesmesi gerekir.

Herhangi bir şart olmaksızın adanan adaklar ise istenen vakitte kesilebilir. Adak kurban kesimi için yıl içinde belirlenmiş özel bir tarih bulunmuyor. Kişi istediği zaman Allah rızası için kurban adayabilir.

 

 

ADAK KURBANININ SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER

 

Adak kurbanı olarak belirlenmiş tek bir hayvan türü yoktur. Kurbanlık hayvanda aranan özellikler adak kurbanında da aranır.

Bu özellikler şöyle sıralanabilir:

  • Adak kurbanı küçükbaş, büyükbaş, deve, sığır ve davardır. Bir şarta bağlı olarak adak adayan kişi şartı yerine geldiyse ve adadığı hayvanın cinsini hatırlamıyor ise küçükbaş hayvan yani koyun kesebilir. Bu hayvanlardan başkası kurban olarak kabul edilmez.
  • Kurban, belirli yaşı tamamlamış olmalıdır. Buna göre 5 yaşını dolduran deve, 2 yaşını dolduran sığır ve manda, 1 yaşını dolduran koyun ve keçi kurban edilebilir yaştadır. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, 1 yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması hâlinde kurban edilebilir.
  • Kurbanda eksik aza bulunmamalı, kurbanın sağlıklı ve besili olmalıdır. Hasta, zayıf, sakat, kör, boynuzu kırık, dişlerinin çoğu veya tamamı eksik, kulağı, kuyruğu ya da memesi kesilmiş hayvanlar kurban edilmez. Fakat doğuştan gelen bazı kusurlar hayvanın kurban edilmesine engel teşkil etmez. Bunlara örnek olarak, hayvanın doğuştan topal olması, boynuzsuz olması, kulağında yırtık bulunması verilebilir.

 

 

ADAK KURBANININ ETİNİ KİMLER YİYEMEZ ?

 

Adak kurbanın etini kurbanı adayan kişi yiyemez. Fakirlere sadaka olarak verilmesi gereken kurban eti, Allah’a şükrün ifadesidir.

Adak kurban etini yememesi gereken kişiler adakta bulunan kişinin yanı sıra; kişinin annesi, babası, dedesi, ninesi, çocukları ve torunlarıdır.

 

 

ADAK KURBANI KESİMİ İÇİN VEKALET VERME

 

Adak kurbanını kendi kesemeyecek kişi, vekâlet yoluyla başkasına kestirebilir. Bulunulan yerdeki veya uzak yerlerdeki kişilere veya kurumlara adak kurban kesimi için vekâlet verilebilir.

Vekâlet verecek kişi bunu sözlü veya yazılı olarak gerçekleştirebilir. Vekâletin telefonla veya internet üzerinden de verilebilmesi, bu iyiliğe niyet etmiş kişiler için büyük kolaylık sağlıyor.

Siz de kurban adaklarınız için bize telefonla veya internet sitemiz üzerinden ulaşabilir, kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.