Ramazan, bereket ve paylaşım ayıdır. Sevgi dolu bir sofranın etrafında, hilalin gölgesinde birlik ve beraberlik içinde geçirilen 11 ayın sultanı olan Ramazan; sevapların kat kat yazıldığı ve üç ayların sonuncusu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da manevi bir heyecanla bekleniyor. Ramazan ayı, rahmet ve bereket ayı olarak tanınır ve İslam dünyasında büyük bir coşkuyla karşılanır.
Ramazan, oruç tutmanın, Kur'ân-ı Kerîm okumanın, sadaka vermenin, iftar ettirmenin ve terâvih namazı kılmanın farklı faziletlerini içerir. Müminler için ibadetlerin değerinin daha da arttığı bir zaman dilimidir; örneğin, bu aylarda kılınan bir farz, diğer aylarda yapılmış 70 farz kadar sevap kazandırır. Ramazan ayı, aynı hedef ve niyetle ümmet olma yolunda bizi bir araya getiren, yardımlaşmanın ve kardeşlik duygularımızın güçlendiği bir dönemdir. Manevi değerler ve insani ilişkiler ön planda olur, paylaşmanın ve yardımlaşmanın güzellikleri en yoğun şekilde hissedilir. Ramazan ayı, İslam'ın temel ilkeleri olan sabır, şükür ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir zaman dilimidir. İftar sofralarında bir araya gelinir, zengin ve fakir arasındaki toplumsal farklılıklar bir nebze olsun azalır; herkes aynı sofranın etrafında toplanır ve birlikteliğin, kardeşliğin tadını çıkarır. Ramazan, sadece bir ay değil, bir yaşam biçimidir; Ramazan sevinçtir, kalpleri birleştiren bir köprüdür.
Her yıl Ramazan Bayramı geldiğinde, birçok insanın içini huzur ve mutluluk kaplar. Ancak bu özel günlerde, yoksulluk çeken ihtiyaç sahiplerine bayramın sevincini yaşatmak, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek açısından oldukça önemlidir. Sizlerde, bu bayramda ihtiyaç sahiplerine destek olarak onların yüzlerini güldürmek istemez misiniz? Yardımlarınız, sadece onların hayatlarına dokunmakla kalmaz, aynı zamanda sizin de kalbinizi ısıtacaktır..
Kardeş Eli Derneği, bu anlamda büyük bir sorumluluk üstleniyor. Dernek, kumanya bedellerini şu şekilde belirlemiş durumda: Türkiye kumanya bedeli 1.475 TL, Asya bölgesi kumanya bedeli 1.275 TL, Afrika bölgesi kumanya bedeli 775 TL. İhtiyaç sahiplerine bayramda güzel bir sofra sunabilmek için hazırlanıyor. 1 adet iftar bedeli ise sadece 125 TL. Bu küçük katkılarla, iftar da huzur ve mutluluk içinde oruçlarını açmasına vesile olabilirsiniz.
Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlene edilen fitre bedeli 180 TL olarak açıklanmıştır. Fitre, İslam dünyasında yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir. Siz de bu kutsal görevde yer alarak, bir insanın hayatına dokunabilirsiniz. Yardımlarınızı www.kardeselidernegi.org.tr/tr adresinden yapmak isterseniz, bize 444 44 46 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Unutmayın, yaptığınız her yardım, sadece bir insanın hayatına dokunmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirir. İhtiyaç sahiplerinin de yüzlerinde bir gülümseme oluşturmak için siz de katkıda bulunun. Her bir yardım, bir umut ışığıdır
Fitre, fidye ve zekat, bağışlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Web sitemizde bulunan bağış yap bölümünden fitre, fidye ve zekat bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.Bağış Yap
İki yıl önce ülkemizde meydana gelen deprem felaketi ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize karşı uygulanan zulmün ardından, #RamazanSevinçtir! sloganıyla başladığımız ramazan yolculuğunda, Türkiye başta olmak üzere Asya ve Afrika'daki birçok mazlum coğrafyada umut olabilmek için tüm gücümüzle hizmet vermekteyiz. Dayanışmanın ve bereketin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Deprem bölgesi ve Gazze’deki yardımlarımızın yanı sıra, dünyanın farklı bölgelerinde de mazlumlara destek olmaya devam ediyoruz. Ramazan, yalnızca oruçla değil, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine kardeş eli uzatarak da anlam kazanıyor.
Bu süreçte, ulaştırdığımız gıda yardımları, iftar ve sahur ikramları sayesinde Türkiye, Asya ve Afrika’daki birçok ihtiyaç sahibinin ramazan bereketini sofralarında deneyimlemelerine yardımcı oluyoruz. Her bir yardım paketi, birçok masaya sevinç getirirken, birçok insana da umut veriyor. İhtiyaç sahiplerine sağlanan yardımlar, toplumsal dayanışmayı kuvvetlendiriyor ve birliğimizin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Ramazan ayı, dayanışma ve paylaşımın en yoğun şekilde yaşandığı dönemlerden biridir. Deprem mağdurları ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için oluşturduğumuz dayanışma ruhu, bize daha güçlü bir toplum olma bilincini kazandırıyor. Her gün, insanlarımızın yüzündeki gülümseme, bizim için en büyük ödül niteliğinde. Şunu bilmeliyiz ki, gerçek zenginlik, paylaşma ve yardımlaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Dünyada geçim zorluğu ve yemek eksikliği çeken açlıkla mücadele eden insanlar bulunmaktadır. İnsanlar, yardıma ihtiyaç duyarak hayatta kalmaya çalışırken, Ramazan ayı onlara bir umut ışığı sunar. Ramazan Bayramı, iftar sofralarında bir araya gelinen ihtiyaç sahiplerinin buluştuğu ve yemeklerin paylaşıldığı, sevinçlerin arttığı bir aydır.
Ramazan Bayramı'nın güzellikleri, hep birlikte yaşandığında daha anlamlıdır. Yardımlar ve iyilikler sadece ülkemizin her yerine değil, aynı zamanda 16 farklı ülkeye de ulaştırılmaktadır. Amaç, kardeşlik duygusunun hakim olması için bu kutsal ayın ruhunu tüm dünyaya yaymaktır. Herkesin el ele vererek bir araya geldiği bu özel zaman dilimi, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiler.
Müslümanlar için iftar vakti, Ramazan ayının en özel ve sevinç dolu anlarından biridir. Bu mübarek ay boyunca, iftar sofralarının bereketini paylaşmak hepimizin sorumluluğudur. Kardeş Eli Derneği olarak, ihtiyaç sahiplerine iftar ulaştırmak amacıyla 1 kişilik iftar bağışı bedelini 125 TL olarak belirledik. Ramazan’ın bereketini birlikte yaşamak ve paylaşmak, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.
Birliğin huzurdan, iyiliğin de îmândan doğduğuna inanan derneğimiz; bu Ramazan ayında da birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma hâkim olsun diye hizmetlerini Deprem bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin her yerine ve 16 farklı ülkeye götürmektedir.
İftarda sıcak yemek bulamayan kalmasın diye her nerede bir ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşmayı bir borç bilen derneğimiz, yapacağınız iftar bağışlarını hastalara, engellilere, muhtaçlara, mazlum ve mağdurlara, düşkünlere ulaştıracaktır. Mahzun gönüllerin huzur bulmasına, çocukların ve yoksulların bu mutluluğu yaşamasına siz de vesile olmak istiyorsanız iftar bağışlarınızla Müslüman kardeşlerinizi sevindirebilirsiniz.
Üstelik iftar vermenin, yemek yedirmenin ne kadar fazîletli olduğu dînî kitaplarımızda da bildirilmiştir. Beyhekî’de, bir oruçluyu iftar ettirenin günahlarının affolacağı, o oruçlunun sevabı kadar ona da sevap verileceği yazılıdır. Oruçlunun sevabı da hiçbir şekilde eksilmez.
İşte iftar vermenin en güzel yollarından biri; bu işi dînî hassasiyetler çerçevesinde gerçekleştiren kurumlara bağış yapmaktır.
İhtiyaç sahibi insanları göz ardı etmemek, yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir Müslüman olarak görevimizdir. İslam’ın temel öğretilerinden biri olan, kendi refahımızı sağlarken başkalarının aç kalmasına kayıtsız kalmamak, toplumsal dayanışmayı güçlendiren en önemli değerlerden biridir. Kumanya Bağışı kampanyamız, bu değerleri yaşatmayı ve yardımlaşma ruhunu tüm dünyaya yaymayı hedeflemektedir. Her bir bağış, bir umut ışığı taşır.
Yapacağınız yardımlar, derneğimiz aracılığıyla hayır işlerine dönüştürülerek, Türkiye başta olmak üzere Asya ve Afrika’daki birçok mazlum coğrafyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Her bir bağış, zor günler geçiren ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaya ve onların hayata tutunmalarına yardımcı olmaya vesile olacaktır.
Siz de yalnızca 1.475,00 TL karşılığında bir kumanya bağışında bulunarak, ihtiyaç sahiplerine umut olabilir, bir ailenin yüzünde tebessüm olabilirsiniz.
Fitre Bağışı, Ramazan orucunu tutarak bayrama erişmenin bir şükranı olarak kabul edilen önemli bir ibadettir. Dini açıdan anlamlı olan ve Ramazan ayının sonuna ulaşan Müslümanın, belirli bireylere vermesi gereken bir yardımdır. Fitre, zenginlerin ihtiyaç sahiplerine yardımcı olması için bir fırsat sunar ve toplumsal dayanışmayı pekiştirir. Fitrenin Ramazan Bayramı'ndan önce verilmesi daha uygun olacaktır; zira bu şekilde, bayram sevincinin ihtiyaç sahipleriyle paylaşılması sağlanır. Bayram namazından birkaç gün önce de dağıtılabilir, böylece ihtiyaç sahiplerinin bayramı daha iyi geçirmeleri mümkün olur.
Derneğimiz, fitre yardımlarını kabul etmekte ve bu yardımları gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak ibadetinizi doğru bir biçimde gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma anlayışını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Her bireyin bu önemli ibadeti yerine getirmesi için çaba gösterilmesi gerekmektedir.
1 Fitre bedeli 180 TL’dir.
Mübarek Ramazan ayı süresince oruç tutmak, İslam dininde bir zorunluluktur ve bu sorumluluğu (geçerli bir sebep olmaksızın) ihmal etmek büyük bir günah olarak kabul edilir. Tutulamayan oruçların daha sonra telafi edilmesi de gerekmektedir. Ancak, eğer bir kişi yaşlılık nedeniyle Ramazan orucunu hayatının geri kalanında tutamayacak durumdaysa ya da oruç tutmasına engel olan kronik bir hastalığı varsa, maddi bir bedel ödemesi gerekmektedir.
İslam dininde, oruç tutamayan bireylerin ödemesi gereken fidye miktarı, her gün için fitre değerinde kuru üzüm, hurma veya un şeklinde belirlenmiştir. Örneğin, 30 gün boyunca oruç tutamama durumunda 105 kg kuru üzüm veya hurma ya da 53 kg un verilmesi gerektiği bildirilmiştir. Gıda maddelerinin parasal değeri olarak kabul edilir. Ekonomik şartlara göre, bir günlük fidye tutarı 180 TL olarak belirlenmiştir.Bağış Yap
Zekat, 81 gram altın veya bu değerdeki bir mülkiyete sahip olan kişilerin yerine getirmesi gereken önemli bir dini görevdir. İslam’ın beş temel şartından biri olan bu farz ibadetin birçok yararı bulunmaktadır. Zekat vermek, mülklerin korunmasına yardımcı olması ve namazdan sonra en kıymetli ibadetlerden biri olarak kabul edilmesi bakımından önem taşımaktadır. Ayrıca, malı temizleyip güzelleştirdiği de ifade edilmektedir.
Zekat verme sorumluluğunu yerine getirmemek, yoksullara karşı haksızlık yapmak, kul haklarını çiğnemek ve Allah Teâlâ’nın emirlerine aykırı hareket etmek anlamına gelir. Bu durumun, hem dünyada hem de ahirette ciddi sorunlar yaratacağı doğrudur. Zekat vermeyen bireylerin o maldan faydalanamayacakları, dini kaynaklarda belirtilmektedir.
Derneğimiz, zekât bağışlarınızı kabul ederek, bunları İslami prensiplere uygun olarak zekât almaya hak kazanan kişilere ulaştırmaktadır. Derneğimiz, bağış yapanların katkılarının farkında olmalarını sağlamak için bağış öncesi ve sonrasında ayrıntılı bilgileri hem görseller hem de metinler aracılığıyla paylaşmayı önemsemektedir.
Zekât, fitre ve fidye doğrudan yardıma muhtaç olanlara verilmesi gerektiğinden, sitemizin online ödeme kısmındaki bağış bölümünden bu tür yardımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Zekât bağışı yapmak isterseniz, internet sitemizin Online Bağış Ramazan özel hazırlanmış Çevrimiçi Bağış sayfasını gözden geçirebilirsiniz.
Ramazan ayında oruç bozma zamanı olan iftar kadar, oruca başlama hazırlığı yapılan sahur yemekleri de ayrı bir öneme sahiptir. Sahurda tüketilen gıdaların mübarek olduğu ve yalnızca bir yudum su içmek için dahi olsa sahura uyanmanın önemli olduğu belirtilmiştir. Gece yarısından sonra kılınan namazların ve şafak sökerken yapılan yakarışların insana verdiği ruhsal dinginliği ve manevi tatmini tam olarak tarif etmek oldukça zordur.
Organizasyonumuz, inanç taşlarımızı sahur vaktinde de unutmamaktadır; toplanan gece yemeği destekleri, ülkemizde depremden etkilenenlere ve Filistin, Afrika, Myanmar gibi çeşitli coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine iletilmektedir. Bu iyilik seferberliğinin büyümesine destek olmak isterseniz sahur için yapacağınız bağışlarla dindaşlarımızın Ramazan sevincini daha da artırabilirsiniz.
1 Kişilik sahur bağışı bedeli 125 TL’dir.
Derneğimiz, hem ülkemizde hem de yabancı memleketlerde bulunan öksüz ve yetim çocuklarımıza özel ilgi göstermektedir. Bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirmekteyiz. Özellikle mübarek Ramazan ayında, onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve yalnız olmadıklarını göstermek çok önemlidir. Kimsesiz çocuklar için iftar ve sahur yemekleri bağışı kabul etmekteyiz. Çocuklarımıza sadece fiziksel bir beslenme kaynağı değil, aynı zamanda manevi destek ve sevgi dolu bir ortam sunmaktadır.
Muhtelif nedenlerle ebeveynlerinden ayrı düşen yavrularımız, her daim desteğe, şefkate ve merhamete layıktır. Onların yüzlerindeki bir tebessüm, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için en büyük motivasyon kaynağımızdır.
Yetimler için iftar ve sahur sofraları düzenlenmekte ve bu sofralarda onların mutluluğuna tanık olmaktayız. Bu özel günlerde, onlara sevgi ve ilgi göstermek, manevi olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek en önemli hedeflerimizden biridir.
Öksüz çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak ve onları mutlu etmek arzusundaysanız, kimsesiz yavruların yemek masasına katkıda bulunarak bu değerli ve samimi dileğinizi hayata geçirebilirsiniz.
Yetim sofrası 1 Kişi bağış bedeli 125 TL’dir.
Yetim Bayramlık, Müslüman toplumların önemli bir geleneğidir. Bayram zamanlarında yetim çocukların da sevinçle kutlamalara katılabilmesi için onlara yeni kıyafetler ve hediyeler verilmesini içerir. İslami kutlamalar, Müslümanların büyük bir sevinçle Yüce Allah'a şükranlarını sundukları müstesna zamanlardır. Toplumun her kesiminin mutluluğu paylaşması önemlidir.
Yetim çocukların bayram sevincini yaşamaları, İslam'ın yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıtır. Toplumda birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirir, aynı zamanda yetim çocukların kendilerini değerli ve toplumun bir parçası hissetmelerini sağlar. Bayram günlerinde yetim çocuklara özel ilgi göstermek, onların yüzlerini güldürmek ve bayram coşkusunu yaşamalarını sağlamak, Müslümanlar için önemli bir sorumluluktur.Taberânî ve İbni Mâce gibi hadis alimlerinin rivayetlerine göre, Ramazan ve Kurban bayramlarının gecelerinde Allah'a yakarış ve kulluk görevleriyle vakit geçiren inananların kıyamet gününde çok değerli bir ödülle karşılaşacakları vaad edilmiştir.
Sıkıntı yaşayan bütün çocuklara kardeş eli uzatıyoruz. Ayaklarında pabuç, üzerlerinde ceket olmayan her çocuğun yüzünde tebessüm yaratmak amacıyla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.
Kimsesiz veya ebeveynini kaybetmiş bir çocuğun bayramlık giysileri için gerekli tutar 975 Türk Lirasına denk gelmektedir.