İdlib Yardım Bekliyor - Kardeş Eli Derneği

İdlib'te Zorda Kalana Kardeş Ol

Suriye'nin kuzeybatısında, Hatay ilinin karşısında yer alan İdlib ile 130 kilometrelik sınırımız mevcut. İdlib özellikle Ekim 2015'ten bu yana çok şiddetli hava ve kara saldırılarına maruz kaldı. İç savaş boyunca en fazla göçü alan illerden biri olan İdlib’e ülke genelindeki saldırılar ve zorunlu göçlerden dolayı 4 milyon sivilin sığındı.

İdlib’e gıda, battaniye, giysi ve çadır desteği

Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşen insanlara yardım etme misyonuyla hareket eden Kardeş Eli Derneği, İdlib’e yardım elini uzatıyor. Yaşanan iç savaştan etkilenen siviller ve muhtaçlar için hazırlanan yardım paketlerinde bölge halkının kış aylarında ihtiyaç duyacağı pek çok malzeme yer alıyor.  Kardeş Eli Derneği hayırseverlerin bağışlarıyla destek vereceği yardım kampanyasıyla; battaniye,  gıda, acil giysi paketi ve çadır gibi malzemeleri bölgeye ulaştıracak. Giysi paketlerinde; bot, mont, atkı, bere ve eldiven yer alacak.

Öncelik savaş ve etkisinin sürdüğü yerler

Felakete uğramış, zulüm görmüş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş tüm insanlara insani yardım ulaştırmak üzere 2006 yılından bu yana çalıştıklarını belirten Kardeş Eli Derneği Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu, “Yardım faaliyetlerindeki önceliğimiz savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgeler.  Bu nedenle İdlib’e yardım eli uzatmak için acil bir kampanya başlattık. Duyarlı bağışçılarımızın bölgedeki mazlum insanların sesine kulak vereceklerini düşünüyoruz.” dedi.

İdlib için acil yardım kampanyası

Kardeş Eli Derneği Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu yaptığı açıklamada, muhtaçlara bağışlarıyla destek olmak isteyenlerin online ödeme yapabildiklerini ifade etti. Zincirlioğlu, bağışlarını kolay ve güvenli bir şekilde yapmak isteyen hayırseverlerin derneğin web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden işlem gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kardeşeli Derneği hakkında

Kardeşeli Derneği; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların tüm yaşam hak ve özgürlüklerini ihlal edilmesini önlemek üzere 2006 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 2006 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar ile kısa sürede Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Kardeşeli Derneği misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde Afet bölgelerinde Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir.