Yetim Sofrası - Kardeşeli Derneği

Yetim Sofrası

Yetim, ‘yalnız olmak, tek başına kalmak’ anlamına gelmektedir. Dinimizde ise yetim sevgisinin yeri ayrıdır. Kur’an’ın yirmi bir ayetinde, doğrudan veya dolaylı olarak yetimlerden bahsedilmiş olması ve Hz. Peygamber’in hadisleri, İslâm’ın yetimlere verdiği önemin bir ifadesidir.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) yetime yardım edene ebedi hayatta iki parmak gibi yakın olacağı müjdesini vermektedir.

Yetim sayısı dünyada 400 bine yakın. Savaşlar, yoksulluk ve felaketin devam etmesi ile birlikte bu sayı hızla artmaya zemin hazırlıyor.

Yapılan yardımlar ile yüzleri gülen ve geleceğe umut ile bakan yetim kardeşlerimiz hayatları boyunca dışarıdan gelen yardımlara muhtaç durumda. Dinimiz, yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emreder.

Yetimle ilgilenmek, merhamet göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak, iyiliği dünyaya yeniden yaymak için atılan en büyük adımdır.

Allah Resûlü (s.a.v) “Ben ve yetime kefil olan (kol kanat geren) kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.” buyurmuş ve aralarını hafifçe ayırarak işaret parmağıyla orta parmağını göstermişti. (Buhari, Talak, 25.)

Dünyanın bir diğer ucunda yoksulluk ve çaresizlik ile mücadele eden yetimlerin, bu mücadelesinde derneğimiz yetimleri kimsesiz bırakmıyor.

Yetimlerin hayata kazandırılmasına ve korunmasına yardımcı olan yetimhaneler, birçok yetime umut ışığı oluyor. Ekonomik ve sosyal meseleler nedeniyle birçok olanaklardan mahrum kalan ve aile özlemi çeken yetim kardeşlerimiz için insani gücümüzü maddi ve manevi olarak gösteriyoruz.

Kardeş Eli Derneği kimsesizlerin sesi oluyor ve dünyanın dört bir yanına yardımlarını bağışçılar sayesinde ulaştırıyor.

Yetim soframız, öncelikle Türkiye’de sonrasında Yemen, Gazze, Kudüs, Suriye, Uganda, Çad, Gana, Nijerya, Somali, Mali, Etiyopya, Zimbabwe, Tanzanya, Sri Lanka, Bangladeş’te yetimhanelerde yetim ve ihtiyaç sahiplerine sizlerin desteği ile kuruluyor. Yapılan bağışlarla yetimhanelerin gıda masraflarını karşılayabilir, yetim çocukların sofrasına iyiliğinizi ulaştırabilirsiniz.

Unutmayalım ki bir insanın hayatını kurtarmaya sebep olmak, bütün insanların hayatını kurtarmak gibidir.