Şifa Kurbanı Bağışı - Kardeşeli Derneği

Şifa Kurbanı

şifa kurbanı

131.398 Kurban Bağışçısından Biri Olun! Bağışlarınızı Kardeşeli Derneği ile Güvenle Yapın

Kardeşeli Derneği olarak; savaşların, doğal afetlerin ve kıtlığın neden olduğu olumsuz durumlara karşı yardıma muhtaç insanlara sürdürülebilir desteklerle yardım etme vizyonu güdüyoruz.

Amacımız; paylaşma ve yardımlaşman bilincinin tüm dünyada egemen olmasıdır. Bu sağlarken yardımlaşma faaliyetlerine öncü olmak ve dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm malzumlara yardımcı etme bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz.

Allaha şükretmenin ve kulluğu göstermenin birçok yolu vardır. Kurban da bu yollardan sadece biridir. Kardeş Eli Derneği olarak da bağışladığınız kurbanlıkları dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı görev edindik.

ŞİFA  KURBANI NEDİR ?

Şifa kurbanı Allah’a tevekkül etmek ve ümidini kesmemektir. Hastanede maddi olarak bütün tedbirler alındığına göre bir de manevi tedbir almak lazım ki; hasta adına kurban kesmekte en güzel tedbirdir.

Yetim ve ihtiyaç sahiplerine ve miskinlere tasadduk etmek muhakkak faydalı olacaktır.

Şifa kurbanı her türlü hastalıktan halâs (şifa bulup) kurtulmak için de uygulanır. Böylece Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) “Es-Sadekatü teruddü’l-belâ ve tezîdü’l-ömr”; yani, ‘Sadaka, belayı önler ve ömrü uzatır’ hadis-i şerifinin sırrı zâhir olur. Ömrü uzar ve sıhhat bulur.

şifa kurbanı bağışı

KURBANLAR VACİB VE NAFİLE OLMAK ÜZERE İKİYE AYRILIR

Bazı durumlarda kurban kesilmesi dinen zorunlu kılınmış, bazı durumlarda ise kişinin tercihine bırakılmıştır. Bu durumlar vacip ve nafile olarak adlandırılır.

Sözlükte “lüzumlu, sabit, gerekli olan şey” anlamına gelen vacip, farz kadar kesin olmamakla birlikte kuvvetli bir delil ile yapılması emredilen şeylerdir.

Vacibi yerine getirmemek, farzın terki ölçüsünde olmasa bile yine de günahtır ve sorumluluğu yerine getirmeyi gerektirir. Kurban ibadeti fıkıhta, vacip, nafile, adak, akika ve şükür kurbanı olmak üzere farklı başlıklar altında incelenir.

Nafile kurbanlar ise Kurban Bayramı dışındaki sair zamanlarda, yine Allah rızası için farklı niyetlerle kesilen kurbanlardır.

Ortak kesilen kurbanlarda, hissedarlardan her birinin kurbanlarını aynı maksat için kesmiş olmaları gerekmez. Ortakların her birinin ibadet niyetiyle katılmış olması kaydıyla bir kısmı udhiyye, diğer bir kısmı ise adak, akîka, nafile kurbanı olarak niyet edebilirler.

ADAĞINIZIN ŞÜKRÜ MUTLULUĞA DÖNÜŞSÜN

Adak, akika ve şükür kurbanı bağışlarınızı dünyanın mazlum coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ayrıca kurban kesim videolarını da kesimin hemen ardından tarafınıza ulaştırıyoruz. 3 adımda kolayca kurban bağışı yapabilirsiniz:

1. Yazılı vekaletiniz alınır.
  2. Bölgeye gönderilir.
  3. Kurban kesimi yapılır.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.