Gazze Acil Yardım Bekliyor - Kardeş Eli Derneği
Gazze Acil Yardım Bekliyor

Gazze Acil Yardım Bekliyor

İsrail 12 yıldan beri Gazze’yi abluka altına almış durumda. 1967 yılından beri gelen zulümler her geçen gün artarak devam ediyor. Gazze’de hayat durma noktasına geldi. Filistinli kardeşlerimize zulümler sürüyor. İsrail Ramazan demeden Gazze’ye devam ettirdiği saldırılar sonrası şehir yeniden ayağa kalkmak için uluslararası toplumlar tarafından verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı zor günler yaşıyor. İsrail ablukası altında bulunan Gazze şeridinde insani kriz halen devam ediyor. Yardım vakıfları ise hız kesmeden bölgeye yardım çalışmalarına devam ediyor.

İşgal altında bulunan Gazze’de elektrik, su, ilaç, gıda ve yakıtın tükendiği, çocuk maması, çocuk bezi, aileler için barınacak yerler, battaniye, ısıtıcı soba ve temizlik malzemelerine ihtiyaç olduğu biliniyor. Ambargo altında bulunan Gazze’ye günde sadece 4 saat elektrik veriliyor. Bundan en büyük zararı hastaneler ve yoğun bakımda yatan hastalar görüyor.

İsrail son yıllarda dronlar ile kimyasal ilaç da kullanmakta. Filistin halkı hayatta kalmak için mücadele veriyor. Sağlıktan barınmaya, eğitimden gıdaya birçok ihtiyacını karşılayamamakta ve zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi vermekte. Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği olarak ilaç, gıda paketi, çocuk paketi, giysi ve battaniye acil yardım paketlerini Filistinli kardeşlerimize ulaştırmaktayız.

Gazze’de ambargo, abluka ve saldırılara bağlı olarak yaşanan sosyal çöküntü, hayatın her alanında hissedilmektedir. Ekonomik sıkıntılar, altyapı sorunları, sağlık ve eğitimde çok önemli problemler ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle insani kriz her geçen gün da ha da derinleşmektedir.