Ruhuna Kurban Bağışı - Kardeşeli Derneği

Ruhuna Kurbanı

ruhuna kurban

131.398 Kurban Bağışçısından Biri Olun! Bağışlarınızı Kardeşeli Derneği ile Güvenle Yapın

RUHUNA KURBAN İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRİN

Kardeşeli Derneği olarak, yeryüzünde paylaşma ve yardımlaşmanın egemen olması için kardeşlik bilinciyle dünyanın her yerinde muhtaç ve mazlum bütün insanlara ihtiyaç duydukları yardımları gerçekleştirerek her insanın iyi yaşam şartlarında yaşamasına öncülük etmek misyonu ile hareket ediyoruz.

Buradan hareketle, hayatını kaybetmiş kişilerin ruhuna bağışladığınız büyükbaş hisse kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Bağışlanan kurbanlar, veteriner kontrolünde ve 3 gün içinde İslami usullere göre kesilerek muhtaç kimselere ulaştırılıyor.

Öte yandan, kurban kesimlerinin gerçekleştirildiğine dair bağışçıya WhatsApp üzerinden fotoğraf ve video gönderiyoruz.

Dileyen bağışçı kesim videosunu mobil cihazına veya bilgisayarına indirebiliyor.

ruhuna kurban bağışı

VACİP KURBAN NEDİR?

Sözlükte “lüzumlu, sabit, gerekli olan şey” anlamına gelen vacip, farz kadar kesin olmamakla birlikte kuvvetli bir delil ile yapılması emredilen şeylerdir.

Vacibi yerine getirmemek, farzın terki ölçüsünde olmasa bile yine de günahtır ve sorumluluğu yerine getirmeyi gerektirir. Kurban ibadeti fıkıhta, vacip, nafile, adak, akika ve şükür kurbanı olmak üzere farklı başlıklar altında incelenir.

Kesilmesi vacip olan kurbanlar

Kurban; Müslüman, ergin, akıllı ve bir yerde misafir olmayan kimselere vaciptir. Kurbanın vacip olması için bu şartların yanı sıra, kişinin belirli bir maddi güce de sahip olması gerekir.

Adak kurbanı normal şartlarda vacip olmadığı halde, kişinin kendisine vacip kıldığı kurbandır. Adak, sadece sevap kazanmak amacıyla herhangi bir şarta bağlanmadan yalnızca Allah'a adanabileceği gibi, arzu edilen sonuçların elde edilmesine de bağlanabilir.

Bu durumda şartın meydana gelmesinin ardından adanan kurbanın kesilmesi vacip olur.

VEFAT EDEN BİRİ ADINA KURBAN KESİLİR Mİ?

İster mali isterse de manevi ibadetin bir başkası adına yapılması, sevabını bir başkasına hediye edilmesi aslına uygun olandır.

Kur’an-ı Kerim okuyarak nasıl ki ölmüşlermizin ruhuna bağışlıyorsak, vefat etmiş kimseler için de kurban keserek ruhlarına bağışlayarabiliriz.

Niyetiniz Kurban İyiliğiniz Bereket Olsun

Ruhuna kurban; Allah rızası, Allah’a yakınlaşma vesilesi ve sevap kazanmak için kesilir.

Siz de vefat etmiş olan anneniz, babanız, aile büyüğünüz veya bireylerinizden biri, akraba, eş, dost kimseler için ruhuna kurban bağışlayabilirsiniz.

Kurbanınızı Kurban Bayramı’nda bağışlayabildiğiniz gibi yılın herhangi bir döneminde de bağışlayabilirsiniz.

Kardeşeli olarak, yaptığınız kurban bağışlarını dünyanın dört bir yanındaki yoksul ailelere ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyoruz.

Yılın her döneminde ulaşan kurban bağışları sayesinde, onların mutluluk ve sevincine katkına bulunmuş oluyorsunuz.

PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V) RUHUNA KURBAN KESİLİR Mİ?

Peygamber Efendimiz (S.A.V) kurban keserken “Ümmetimden kesemeyenler adına kesiyorum” diye buyurdu. Maddi gücü yerinde olan ve kurban bağışlayacak müslümanlar, Peygamber Efendimiz ruhuna kurban kesebilir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.