İnsani Diplomasi Faaliyetleri | Kardeseli Derneği
FAALİYETLERİMİZ

İnsani Diplomasi

Bugün insan hakları ve özgürlükleri (dünyanın birçok yerinde) ciddi şekilde ihlal ediliyor. İnsan haklarını ve özgürlüklerini en çok ihlal eden devletler ise, insan haklarından en çok bahseden, özgürlüğe en çok değer verdiğini söyleyen ülkeler oluyor.
Günümüzde, bütün bir Ortadoğu coğrafyasında zulüm sürmektedir. Ortadoğudaki birçok ülkede milyonlarca insanın en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınmaktadır. Bunun yanı sıra, bir o kadar insan da hukuksuz bir biçimde, adil bir yargılama olmaksızın hapiste tutulmaktadır.

Özgürlüğü haksız biçimde elinden alınan milyonlarca insan hapishanelerde, kötü şartlar altında yaşam savaşı vermektedir. Bu mağdur kesimin uğradığı zulmün bitmesi için dernek olarak elimizi taşın altına sokmayı, kendimize görev sayıyoruz.

Muhtaçlara Kardeş Eli

Kardeşeli Derneği olarak, görevimizin sadece mazlumlara insani yardım sağlamakla bitmediğini biliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan zulmün bitmesinin tek yolu, bölgedeki insan hakları ve özgürlük ihlallerinin bitmesinden geçmektedir.

Bu nedenle, dernek olarak, savaş, iç çatışma veya doğal afet yaşanan çeşitli bölgelerdeki sivillerin en iyi şekilde korunması, kayıp durumundaki insanların nerede olduklarının bulunması, savaş esirlerinin kurtarılıp yuvalarına dönmeleri, mağduriyete sebebiyet veren krizlerin önlenmesine yönelik adım atılması için çaba gösteriyoruz.

Dernek olarak, insanların yaşamı söz konusu olduğu durumlarda, krizlerin bitişi için çeşitli çözüm yolları aramak, eğer ihtiyaç duyulursa taraflar arasında arabuluculuk görevi üstlenmek veya bir bölgeye insani yardımlar ulaşamıyorsa, bu yardımların ulaşmasını sağlamak için girişimler yapıyoruz.

Savaş, iç çatışma ya da kriz yaşanan bölgelerde, mağduriyetlerin daha iyi giderilmesi için faaliyetlerimizi sadece arabuluculuk ile sınırlı tutmuyor, adil olmayan biçimde tutuklanan ya da esir alınan masum ve mağdur insanların yaşadığı durumdan kurtulup, güvenli biçimde evlerine dönmesi için de faaliyetler gösteriyoruz.

Güçlü İlişkiler Kurmak

Derneğimiz, hedeflenen bütün amaçların gerçekleştirilmesinin meşakkatli bir yoldan geçmeyi gerektirdiğinin farkında ve bu nedenle gerekli adımları da dikkatli biçimde atmaya çalışıyor.

İnsani diplomasi alanındaki amaçlarımıza ulaşmak için, çeşitli ulusal veya uluslararası kurumlarla ilişkiye geçmeye çalışıyor, var olan ilişkilerimizi ise daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Dernek olarak, sadece ülkemizde değil, insani yardıma ihtiyaç duyulan birçok farklı coğrafyadaki uluslararası platformlarda yer alabilmek için çaba gösteriyoruz.

Haksız yere ceza çekmekte olan insanların kurtuluşunun en kolay yolunun, bütün dünyayı yaşananlardan haberdar etmek olduğunu bildiğimizden, mağdur kesimlerin veya kişilerin seslerini duyurabilmek için medya -  basın seçeneğini elimizden geldiğince ve olumlu biçimde kullanmaya özen gösteriyoruz. Haksız biçimde yargılanan ya da haksız biçimde hüküm giyen insanların cezalarının kaldırılmasına yönelik kampanyalar yapmaya ya da var olan kampanyalara destek olmaya çalışıyoruz. İnsan haklarının herkes ve her bölge için olduğunu ve düzgün biçimde uygulanması gerektiğini düşünen, kabul eden bir dünyaya kurmak, derneğimizin kendisine hedef seçtiği sonuçlar arasında yer almaktadır. Bu ve diğer faaliyetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızda bulunan formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.