Ana Sınıfı Projesi - Kardeş Eli Derneği

Ana Sınıfı Projesi

Eğitim çocukların temel ihtiyaçları arasındadır. Anaokulu ise eğitim hayatına başlayan çocuklar için ilk adımdır. Bu nedenle Kardeşeli Derneği 101 köye 101 anaokulu kampanyası ile anaokulu olmayan köylere ulaşmakta ve çocukların okula kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

ana sınıfı projesi

Ülkemizde ya da dünyanın birçok bölgesinde çocuklar bulundukları yerlerde anaokulu olmadığından eğitim hayatlarına başlayamıyorlar. Oysa anaokulları çocukları eğitime hazırlamaktadır. Köylerinde anaokulu olmayan yerlerde aileler çocuklarını kilometrelerce uzakta olan anaokullarınaa götürmek için mücadele etmektedirler. İmkanı olmayan aileler ise çocukların eğitime ilk adım olan anaokuluna çocuklarını götürememektedirler.

Yapılacak bağışlar ile Anadolu’da 101 köye 101 anaokulu projesi gerçekleşecek ve çocuklar eğitim hayatına dair ilk adım atılmış olacaktır. Eğitime katkı sağlamak isteyenler Kardeşeli Yardım Derneği aracılığı ile bağışta bulunabilmektedirler. Köylerde yaşayan insanların okul yaptırmaya güçleri yetmemektedir. Yapılacak yardımlar sayesinde çocuklar anaokullarına kavuşabilir.

ana sınıfı proje bağış

Kardeşeli derneğinin yapmış olduğu kampanyanın amacı, çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağlayarak hem kendisi hem de ailesi için geleceğe yatırım yapmaktır. Yoksul ailelerin, yetimlerin ve öksüz çocukların da anaokulunda eğitim hakkı vardır. Anadolu’da 101 köye 101 anaokulu kampanyası çocukların eğitime atacakları ilk adım için büyük katkı sağlayacaktır. Bu kampanya ile anaokulu olmayan köy kalmayacaktır.