Zekât Bağışı | Kardeşeli Derneği

Zekat Bağışı

Sözlükte “arıtma, çoğalma, bereket ve övgü” anlamlarına gelen zekât, bir ibadet oluşunun yanı sıra sosyal yapının güçlenmesine katkı sağlar. İnsanlar arasında anlayışı ve empati duygusunu pekiştiren zekât bağışı,Allah için toplum yararına yapılan bir ibadettir. Dinî bir vecibe olması yönüyle ise sadakadan ayrılır.

zekat bağışı

Fakirlerin, yoksulların halinden anlamak, bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmak için zekât bağışında bulunmak insani değerlerimizi ayakta tutarken, aşırı mal hırsından kurtulmamıza da vesile olur. Cimrilik ve bencillik gibi kişiyi toplumdan soyutlayan, çevresinde olup biten olumsuzluklara karşı duyarsız hale getiren durumlar kişiyi mutsuzluğa ve yalnızlığa sevk eder. Oysa zekât bağışında bulunmak sosyal dayanışmayı güçlendirir ve kardeşlik duygularını besler. Sosyal eşitsizliklerin aşılmasına katkı sağlayan zekât, malımızı bereketlendirir, kalbimizi temiz tutar.

Zekat Bağışarınızı Ulaştırmak için; https://www.kardeselidernegi.org.tr/tr/bagis/zekat

zekat bağış

Bir kimseye zekâtın farz olması için o kimsenin Müslüman, akli dengesi yerinde, buluğ çağına ermiş ve hür olması; bir yıllık borcundan ve temel ihtiyaçlarından fazla kazanç sağlayıcı nitelikte “nisap miktarı” mala sahip olması gerekir.

Zekâtı bir yoksula verirken veya zekât için bir mal ayrılırken bunun zekât olduğuna dil ile söylenmese de içten bir şekilde niyet edilmelidir. Zekâtta vekilin değil, mal sahibinin niyeti geçerli olur. Bu yüzden mal sahibi, zekâtını vekile teslim ederken veya vekil olan kişi/kurum bu zekâtı fakire vereceği zaman zekâta niyet etmesi gerekir.

Zekât ihtiyaç sahiplerine anlamına ve amacına uygun bir şekilde verilmelidir. Zekât mükellefi gerçekten onu hak edenleri araştırıp bularak vermeli ya da zekâtı yoksullara ulaştıran güvenilir kurumlara teslim etmelidir. Kardeş Eli Derneği olarak dünyanın neresinde olursa olsun geçim sıkıntısı çeken, ailesinin gereksinimlerini karşılayamayan, zor durumdaki insanları tespit ediyor, zekât bağışlarınızı onlara teslim ediyoruz.

Bizlere nasip olan malların üzerinde yoksulların da hakkı var. Maddi zenginliklerimizi başkalarıyla paylaşmak, muhtaç olanlara yardım etmek, toplumda eşit yaşam şartlarının sağlanmasına; herhangi bir geliri olmayan veya kısıtlı imkanlarla geçinmeye çalışan insanlara destek olmamıza vesile olur. Kardeş Eli Derneği olarak, zekât bağışlarınızı savaş, doğal afet veya felaketler yüzünden maddi yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Siz de web sayfamızın online bağış kısmından dilediğiniz tutarda zekat bağışında bulunabilir, dünyanın dört bir yanında yaşamını güçlükle sürdürürken bir umut ışığı arayan mağdur kardeşlerimize destek olabilirsiniz.

zekat yardımı