Vacip Kurban - Kurban Bağışı | Kardeşeli Derneği

Vacip Kurban

‘KURBAN MUTLULUKTUR’  SLOGANIYLA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAYA DAVET EDİYORUZ.

‘Kurban Sevinçtir’  sloganıyla Kurban Bayramı’na hazırlanan Kardeş Eli Derneği olarak hayırseverleri vekâlet yoluyla emanet ettiği vacip kurbanlar ile bu bayramda da farklı coğrafyalarda gönül köprüsü kurmaya davet ediyoruz.

İnsanın Allah’a yakınlaşmasına ve onun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadet olarak karşımıza çıkan  ‘Kurban’, hem dinen hem de toplumsal birlik beraberlik için büyük önem taşıyor.

Bu ibadetin en önemli hususu ise İslam'da paylaşma kültürünü yaygınlaştırmasıdır.  Bu kapsamda,  Peygamber Efendimiz 'in “Bayramda yapılması gereken en faziletli şey nedir?” sorusuna,

“Müminlere sevinç taşımaktır” buyurduğunu göz önüne alarak, sevgi ve yüzümüzdeki tebessüm ile insanlar arasında yardımlaşma ve dostluk köprüleri kurmaya hız kesmeden devam ediyoruz.

2022 yılında bağışlarınız ile başta ülkemiz olmak üzere 17 ülke ve 172 farklı yoksul bölgeye ulaşmayı amaçlıyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere sen de binlerce kilometre uzaklıktaki kardeşine iyilik elini uzatabilirsin.

Yurt içinde kurban bağışını gerçekleştirmek isteyenler ise Türkiye’nin farklı şehirlerinde titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda salgın nedeniyle zor durumda kalan birçok ailenin sofrasına da ortak olabiliyor.

vacip kurban

TÜM SÜREÇ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR

Yardımseverlerin emanetinin organizasyonu, Türkiye'den gidecek ekipler gözetiminde şeffaflık ilkesi ön planda tutularak gerçekleştiriliyor.

Kesim ve dağıtım aşamasında ise Kovid-19 tedbirleri göz önünde bulunduruluyor.

İslami usullere ve insani hassasiyetlere dikkat ederek veteriner kontrolünde yerine getirilen vacip kurban ibadeti, her aşamasında video çekilerek bağışçılar ile paylaşılıyor

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.