Kamptaki Çocuklar Donarak Ölmesin - Kardeşeli Derneği

Kamplarda Çocuklar Donarak Ölmesin!

Suriye, Yemen ve Arakanlı Müslümanlar ülkelerinde gördükleri şiddet yüzünden her şeylerini geride bırakarak yaşamlarını kamplara sığınarak sürdürmeye çalışıyorlar.Kamplarda kalan kardeşlerimiz zor yaşam koşullarına rağmen hayatta kalmak için mücadele veriyorlar. Mülteci kamplarında yaşayan 3 milyon 737 bin 369 kişi Suriyeli, 4 milyon 100 bin Yemen’li ve 877 bin 710 Arakanlı mülteci, zulümlerden kaçarak sığınmacı olarak yaşamlarını devam ettiriyor.

Kardeşeli olarak ‘Müslüman kardeşlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu yiyecek ihtiyacına karşı acil gıda paketi ve un yardımı göndermeye devam ediyoruz.Kış aylarının zorluğunu hissetmemeleri adına ise Acil Kış Paketi ile kalpleri ısıtıyor, dualarına vesile oluyoruz. Bölgeye ulaşan yardımlarla yeniden hayata tutunacak olan kardeşlerimizin şimdi daha çok yanında olmalıyız, kimsesiz bırakmamalıyız.’

Kamplarda, soğuk kış günlerinde yağmurda ıslanan çadırlarda battaniyesiz, yataksız ve sobasız yaşanılıyor. Özellikle kadın ve çocukların çok zor koşullar içinde olduğunu, çocukların soğuktan donarak hayatlarını kaybettiği kamp alanlarında, dışarıdan gelen yardımlar ile hayatlarını devam ettiren kardeşlerimizin, en çok gıda ve kıyafet ihtiyacı bulunuyor. Kardeş Eli Derneği, içinde bulunduğumuz kış ayının zorluğunu bir nebze azaltmak adına bölge de bulunan kardeşlerimize bot, mont, atkı, bere ve eldiven gibi acil kış paketi yardımlarını ulaştırıyor.Acil Kış Paketi Bedeli ise 345 TL’dir Ayrıca gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gıda paketi 375 TL’dir ve un yardımını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. 25 Kg 1 Çuval Un bedeli ise 325 TL’dir. Zor günler geçiren ve yardım bekleyen binlerce kişi, gelen yardımlar ile kimsesizliğini unutuyor.

Siz de mağdur ve muhtaç insanlara yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Detaylı bilgi için 444 44 46 iletişim numarasından veya www.kardeselidernegi.org.tr adresinden derneğe ulaşabilirsiniz