Sadaka Kurbanı Bağışı - Kardeşeli Derneği

Sadaka Kurbanı

sadaka kurbanı

131.398 Kurban Bağışçısından Biri Olun! Bağışlarınızı Kardeşeli Derneği ile Güvenle Yapın

Yalnızca Allah rızası gözetilerek yapılan her türlü yardım sadaka olarak nitelendirilebilir.

Kurban çeşitlerinde sadaka kurbanı olarak özel bir sınıflandırma olmasa da, yoksullara dağıtma maksadıyla kesilen kurbanlar, sadaka kurbanı olarak adlandırılmaktadır.

Sadakanın kabul olması için, yapılan hayrın sadece Allah’ın rızasını kazanmak için olması gerekir.

VEKALET VERMEK DE BİR ALTERNATİF

Sadaka vermenin dinimizde pek çok yöntemi vardır fakat kurban kesmek ve sadaka vermek farklı ibadetlerdir. Alimlere göre kurbanı kesmek, parasını sadaka olarak vermekten daha hayırlı bir iştir.

Bu durumda, kurban kestikten sonra etini sadaka olarak vererek veya yoksullukla mücadele edilen,  ihtiyaç sahibi insanların çok bulunduğu memleketlerde kurban kesilmesine vekâlet vererek hayırlı bir iş yapılmış olunur.

sadaka kurban bağışı

SADAKA KURBANIYLE MAZLUMUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMENİZ 365 GÜN MÜMKÜN

İşleyeceğiniz hayırla onlarca mazlumun yüzünü güldürmeniz için Kardeşeli Derneği olarak yılın 365 günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah rızası için bağışlamış olduğunuz sadaka kurbanlarınızı

Türkiye, Asya, Afrika, Gazze ve Yemen’de yaşayan yoksullara, mağdurlara, yetimlere ve kimsesizlere ulaştırmak için yılın 365 günü çalışıyoruz.

Sadakanın bereketiyle, yaşadıkları zorluklardan biraz olsun uzaklaşacak olan mazlumlar için küçükbaş kurban veya büyükbaş kurban hissesi yardımlarınız bekliyoruz.

Sadaka olarak bağışlamış olduğunuz kurbanlar, Kardeş Eli'nin belirlediği bölgelerde kesilmektedir. Bağışlanan bu kurbanlar, Türkiye, Afrika veya Asya’daki; özellikle de mülteci kamplarında, afet ve savaş mağduru olan bölgelerdeki insanlara ulaştırılmaktadır.

Mülteci kamplarında, afet ve savaş mağdurları için, iletişim merkeziyle her an iletişim kurmak mümkün.

İletişim merkezlerimiz tarafından bu kişiler aranarak kurbanların kesildiği yerlerle ilgili bilgi verilmektedir. İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ilgili bağış sahibi fotoğraf ve video gönderilerek bilgilendirilir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.