Afrika Ülkelerinde İhtiyaç Sahiplerine Giysi ve Ayakkabı - Kardeş Eli Derneği
Afrika Ülkelerinde İhtiyaç Sahiplerine Giysi ve Ayakkabı

Afrika Ülkelerinde İhtiyaç Sahiplerine Giysi ve Ayakkabı

Dünyanın birçok ülkesinde yoksulluk çeken ya da annesini babasını kaybeden çocuklar giysi ve ayakkabıya ihtiyaç duymaktadır. Dernek olarak bayramlardan önce dünyanın birçok farklı yerlerinde bulunan 5000 çocuğa giysi ve ayakkabı yardımı yapmaktayız. Giysi ve ayakkabı yardımının bu çocuklara ulaşması için siz de bağışta bulunabilirsiniz. Sizlerin de desteği ile ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere bu hediyeleri ulaştırabiliriz.

Kardeş Eli, Afrika’da bulunan masum çocuklar için, 19 Nisan Beraat Kandilinde hayatlarında belki de bir kez görebildikleri uçurtma şenliği ve boyama şenliği gerçekleştirerek 5000 yetime birer giysi ve ayakkabı hediye etmiştir. Bunun yanında Kardeş Eli, Afrika ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine gıda ve erzak yardımı gerçekleştirmiştir.

Kardeş Eli Afrika Ülkesi Uganda’nın başşehri Corale şehrinde bulunan Kubankire Köyü için yapılan çağrılara sessiz kalmamıştır. Müslümanların su kuyusu ve mescit ihtiyacını giderebilmek için, Kardeş Eli ibadethane ve eğitim merkezi olarak da kullanılabilecek bir mescit inşa etmek su kuyusu açmak için çalışmalar yapmaktadır.

Kardeşeli Derneği Gönüllüleri olarak Beraat Kandilinde Afrika’ya giderek birçok sahipsiz çocuğa umut olmuş ve giysi ayakkabı yardımında bulunmuştur. Su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de su kuyusu açmayı ve mescit inşa etmeyi hedefliyor. Ramazan ayı boyunca 50 bin aileye erzak yardımında bulunduk. Yetim çocuklara bayramda ayakkabı ve giysi yardımlarını yaparak çocukları mutlu ettik.