Su Kuyusu | Kardeşeli Derneği
FAALİYETLERİMİZ

Su Kuyusu Bağışı

Su Kuyusu

Afrika ve Asya kıtaları, su kıtlığıyla sık sık karşılaşan bölgelerdir ve su temin etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar.Su kuyusu açarak; yerel halkın içme, hayvanlarını sulama ve tarımsal faaliyetlerde kullanmak için temin eder.Afrika'da kuyu açma  işlemi, bölgesel iklim ve yerel koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilirBu kuyuların derinliği ve su miktarı, bölgenin coğrafi konumuna ve jeolojik özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Asya Su Kuyusu Açtırmak

Afrika Su Kuyusu Açtırmak

Birleşmiş Milletler verilerine göre Afrika’daki insanların %66’sı kurak ve yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Küresel ısınmada Afrika bölgesini giderek daha da etkiliyor.Afrika Bölgesi en kurak dönemlerini yaşıyor. Bu yüzden bölge halkının su ihtiyacını karşılamak için su kuyularının açılması gerekiyor.Afrika Bölgesi ‘nde kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri zatürre gibi hastalıklar yüzünden binlerce kişi ölüyor. Kardeş Eli Su Kuyusu projeleri ile bölgede su kuyuları açarak, bölge halkına temiz su imkanı sağlamaktayız.

İnsanlar yaşamlarını pis suların biriktiği göletlerden faydalanarak sürdürmeye çalışıyorlar. Bu yüzden bölgenin temiz suya ihtiyacı vardır.Asya bölgesinde Temiz suyun bulunmadığı bölgelerde salgın ve bulaşıcı hatalıklar artmaktadır. Bunun sonucu olarak ölümler de artmakta ya da binlerce insan yaşadıkları sağlık problemleri nedeni ile sakat ya da yatalak kalmaktadır.Susuzluktan ve açlıktan en çok çocuklar ve yaşlılar etkilenmektedir. Derneğimiz bölgede yaptığı çalışmalar ile öncelikli su kuyusu açılması gereken bölgeyi tespit etmektedir.

Mutluluğa Açılan Kuyu !

Asya Bölgesi Bangladeş ve Sri Lanka Ülkesinde tek başınıza 9.950 tl’ye tulumbalı su kuyusu açtırabilirsiniz.

Afrika Bölgesi Çad,Uganda ve Kenya Ülkesinde tek başınıza 39.950 tl’ye tulumbalı su kuyusu açtırabilirsiniz.

Sizlere , Konum ,Fotoğraf ve videolarınızı  whatsapp ve mail olarak göndermekteyiz.Dilediğiniz kişinin Adına Tabela yapabilirsiniz.

su kuyusu bağışı

Bir Çeşme Şadırvanlı Su Kuyusu

Bir Çeşme Projesi ile, açılacak su kuyularından olarak dilediği kadar çeşme alarak destek olabiliyorlar.  Almış oldukları her çeşme için bağışçımıza özel bir tabela hazırlanmakta ve bağışçılarımız dilediği kişi ya da kişilerin ismini verebilmekte.Yaşam mücadelesinin en önemli faktörü, su için açılacak olan  20 çeşmeli Şadırvanlı su kuyusundan bir çeşme alabilirsiniz. 75-80 metre derinliğinde olmakla birlikte 3000-3250 kişinin istifade edebildiği kapasite de olacak.

Yapacağınız bağış ile projemize destek olarak dünya olarak yaşadığımız bu zorlu süreçte suya ihtiyacı olan insanlara yardım ederek birçok insanın suya ulaşmasına vesile olacaksınız.Derneğimiz su kuyusu açmak için, öncelikle en çok ihtiyaç olan bölgeyi belirliyor. Su, bulunduğu yerde insanlara hayat oluyor. Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat veriyor.

Asya Bölgesi Bir Çeşme Bedeli 6.950 TL, Afrika Bölgesi Bir Çeşme Bedeli 11,950 TL'dir.

KARDEŞ ELİ SU KUYUSU AÇIM SÜRECİ KARDEŞ ELİ SU KUYUSU AÇIM SÜRECİ KARDEŞ ELİ SU KUYUSU AÇIM SÜRECİ KARDEŞ ELİ SU KUYUSU AÇIM SÜRECİ KARDEŞ ELİ SU KUYUSU AÇIM SÜRECİ

Kardeş Eli Su Kuyusu Açılış Süreci Nasıl Gerçekleşiyor ?

Asya Bölgesinde 8-10 hafta,  Afrika bölgelerinde kuraklık sebebiyle bu süre biraz daha fazla uzayarak 10-12 hafta içerisinde su kuyuları açılmaktadır.

Su kuyusu açtırma bedeli

Bir Çeşme Şadırvanlı Su Kuyusu :  6.950 TL

Asya Bangladeş - Sri lanka Bir Su Kuyusu : 9.950, TL

Afrika Çad-Uganda 1 Çeşme Su Kuyusu :  11.950 tl

Afrika Çad-Uganda Su Kuyusu :  49.950 TL

Su kuyusu hisse bedeli

Bir Damla Bir Hisse - Asya : 490 TL

Bir Damla Bir Hisse - Afrika : 1.490 tl

su kuyusu

Açılan Su kuyusunun videosu gönderiliyor mu ?

İlk kazma vurulma inşaat süreci ve açılış sürecine ait tüm aşamalar ve kuyunuza ait konum Whatsapp, Mail yolu ile video ve fotoğraflar gönderilir.

Su kuyusu, İnsanların temel ihtiyaçlarından olan su ihtiyacını karşılamak için susuzlukla mücadele edilen  bölgelerdeki insanlar için oldukça mühimdir. Temiz ve yeterli suya hasret yaşayan insanların Temiz suya özlemini dindirmek ve suya kavuşmalarının sevincine vesile olmak amacı ile yapılır.

Bilindiği gibi su; gerek insanların, gerekse tüm canlıların en büyük yaşamsal ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyacın temin edilmesine vesile olmanın, susuzluk çeken yerlere su ulaştırmanın ne kadar önemli bir hayır işi olduğu âşikârdır. Üstelik bu, her şeyden önce bir insanlık görevidir.

Derneğimiz su sıkıntısı çekilen yerlerde su kuyuları açarak insanların kullanma ve içme suyu ihtiyaçlarını gidermektedir. Böylece susuzluğa bağlı salgın hastalıkları da önlemeyi amaçlamakta, su gereksinimini kalıcı bir biçimde gidererek hayvancılık ve tarımın gelişimine katkıda bulunmaktadır.