Şükür Kurbanı - Kurban Bağışı | Kardeşeli Derneği

Şükür Kurbanı

Şükür kurbanı

131.398 Kurban Bağışçısından Biri Olun! Bağışlarınızı Kardeşeli Derneği ile Güvenle Yapın

Bir kimsenin gerçekleşmesini arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle kesmiş olduğu kurban, şükür kurbanıdır.

Temettü ve kıran haccı yapan kişiler, aynı mevsimde hac ve umreyi birlikte ifa ettikleri için, kestikleri kurbana da şükür kurbanı denilmektedir.

ŞÜKÜR KURBANI, ALLAH’A TEŞEKKÜR İFADESİDİR

Şükür Kurbanı, Allah’a kalben yakınlaşmamızı, verdiği sayısız maddi ve manevi nimetler için teşekkür ifademizi temsili eder.

Şükrümüzün bir ifadesi olarak O’nun rızasını kazanmak için ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi etinden istifade etmesi için kurbanımızı yoksullarla paylaşabiliriz.

ŞÜKÜR VE ADAK KURBANININ FARKI

Allah’a şükür niyetiyle kesilen kurban, kişinin içinden gelerek yaptığı ve dinen yerine getirilmesi zorunlu olmayan bir eylemdir.

Ancak bir nimetin elde edilmesi, arzunun gerçekleşmesi için adak adamış kişilerin, dilekleri gerçekleştiğinde kestikleri kurban adak kurbanıdır ve kesilmesi zorunludur.

Şükür kurbanını adak kurbanından bu yönüyle ayrılır.

ŞÜKÜR KURBANININ ETİNDEN KESEN KİŞİ DE İSTİFADE EDEBİLİR

Şükür kurbanını eğer kendimiz kesiyorsak etinden yiyebildiğimiz gibi annemize, babamıza, dedemize, ninemize, çocuklarımıza ve torunlarımıza da şükür kurbanından yedirebiliriz.

Kurban etinden ihtiyaç sahibi akraba, komşu ve muhtaç kimselere dağıtabiliriz.

Allah’ın nimetlerine şükretmemiz için sayısız sebep vardır. Sahip olduklarımızı şükür için, hiç görmediğimiz, tanımadığımız insanların mutluluğunu paylaşmak adına kurban kesebilir, onları da şükrümüzün hayrına dahil edebiliriz.

Şükür kurbanı bağışı

ŞÜKRETMEK İÇİN HER ZAMAN, DOĞRU ZAMANDIR

Allah’a şükür amacıyla kesilen şükür kurbanının kesimi için belirlenmiş bir zaman dilimi yoktur.

Dilediğiniz zaman kurbanı kesebilirsiniz. Kestiğiniz kurban etinin yoksullara ulaştırılması ile hem siz mutlu olursunuz, hem de ihtiyaç sahipleri…

KARDEŞ ELİ DERNEĞİ, KURBANLARINIZI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR

Bağışladığınız küçükbaş ya da büyükbaş hisse şükür kurbanı yurtdışında hizmet verilen ülkelerde kesilmektedir. Kurbanlar, İslami usul ve kaideler gözetilerek kesilir.

Dağıtım için parçalara ayrılan kurbanlık et, aracı kurum olmadan ilk elden yoksullara ulaştırılır.

TÜRKİYE’DE, ASYA’DA, AFRİKA’DA, GAZZE VE YEMEN’DE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Şükür kurbanı kestirmek isteyen kişiler isterlerse şükür hisse bağışını Kardeşeli Derneğine yaparak da kestirebilirler.

Allah rızası için bağışlamış olduğunuz şükür kurbanlarınızı Türkiye, Asya, Afrika, Gazze ve Yemen’de yaşayan yoksullara, mağdurlara, yetimlere ve kimsesizlere ulaştırmak için yılın 365 günü çalışıyoruz.

Kesilen kurbanlar okullarda, medreselerde, yetimhanelerde sağlıklı koşullarda kesilerek ihtiyaç sahibi kişilere dağıtılmaktadır. Kesim ve dağıtım aşamalarıyla ilgili kişiler, video ve fotoğraflarla bilgilendirilir.

Kurban bağışlarınız İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun olarak veteriner kontrolünde kesilir.

Kurbanınız kesildikten sonra  telefonunuza kurbanınız kesilmiştir teşekkür ederiz mesajı gelir.

Kurbanlıklarınızın her aşaması, bağışçılarımızla resim ve videolar aracılığı ile paylaşılır.

Eşit şekilde pay edilen kurban bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak bağışınız gerçekleştirilmiş olur.