Bilinçlendirme Faaliyetleri - Kardeş Eli Derneği

Bilinçlendirme Faaliyetleri

Derneğimiz, birçok farklı alanda faaliyet göstermekte ve yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının karşılanması için farklı aktiviteler içinde bulunmaktadır.  Bunlar arasında en çok ön plana çıkan, mağduriyetin fazla görüldüğü bölgelere yardım ulaştırmak olsa da, derneğimiz insanlara yardım etmek için birçok farklı faaliyet içinde bulunmakta, sadece fiziksel yardımlarla yetinmemektedir.
Kendimize görev saydığımız faaliyetler arasında bulunan aktivitelerden birisi de bilinçlendirme çalışmalarıdır. Bu çalışmalar ile dünyanın farklı bölgelerindeki insanların yaşadıkları mağduriyetten, dünyanın haberdar olmasını ve insanların harekete geçmesini sağlamaya çalışmaktayız.

İnsan Hakları Herkes İçin

Bugün dünyanın birçok ülkesinde insanlar insan hakları ihlallerine ve özgürlük ihlallerine maruz kalıyor. Bunların en çok gerçekleştiği coğrafya ise Ortadoğu bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ekonomik ve askeri yönden güçlü durumdaki ülkelerin, mazlum ülkelere ve onların insanlarına yönelik giriştiği insan hakları ihlalleri yeterince tepki toplamıyor. Gazze’de onlarca yıldır sürmekte olan zulme veya Ortadoğu’nun, Afrika’nın başka ülkelerinde, şehirlerinde olanlara dünya sessiz kalıyor.

Derneğimiz, giriştiği çeşitli faaliyetler ve kampanyalar ile bu insanların sesini duyurmaya ve dünyanın buralarda gerçekleşen zulümlere ses çıkarmasını sağlamaya çalışıyor. Bu amaçla yaptığımız faaliyetler arasında, basın yoluyla olanları duyurmaya çalışmak, çeşitli ulusal veya uluslararası hukuk kurumlarıyla iletişime geçmek yer alıyor. Fakat sadece bunlarla da yetinmiyor, gönüllülerimize ulaşmamızı sağlayan bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Mağduriyetin görüldüğü bölgelerde yaşayan insanları bilinçlendirmeye çalışmak için de çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.

Çünkü derneğimizin anlayışına göre, insanlara yardım etmenin nihai amacı, dünyada yardıma muhtaç insan kalmamasını sağlamaktır.  İnsanların yardıma muhtaç kalmamaları için de, dışarıdan gelecek yardımlardan faydalanma sürecini atlatmaları, kendi kendilerine yeten bir duruma gelmeleri gerekir.  İnsanların, yeterli duruma geldikten sonra, kendi haklarının da bilincinde olmaları ve bu hakları korumak için mücadele etmeleri gerekir.

Bu sebeple, yardım çalışmalarımızı sadece fiziksel yardımlardan ve maddi destekten ibaret tutmamaya özen gösteriyor, mümkün olduğunca insanlarla iletişime geçmeye, onları bilinç sahibi hale getirmeye çalışıyoruz.  Bilinçli insanlar, haksızlığa uğradıklarında bunu daha kolay fark ediyor ve bu durum da toplu bir hal alınca zulme uğrayan insanların sesini duyurması daha kolay oluyor.

Bilinçlendirme Çalışmalarımız

Bilinçlendirme çalışmalarımız arasında, konferanslar ve seminerler düzenlemek vardır. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde de en büyük pay sahibi gönüllülerimiz oluyor. Bu iş için gönüllü olan destekçilerimiz ile beraber mağduriyetin yaşandığı bölgelere gidiyor ve konferanslar yapıyoruz.

Bu konferanslarda insanlara bilgi veren kişiler, insan hakları ve hukuk konusunda bilgi ve deneyim sahibi olan kişiler oluyor. Onların yaptıkları konuşmalar sayesinde mağduriyet bölgelerinde yaşayan ve insan hakları ve özgürlük konusunda sıkıntı çeken insanlar bilinçleniyor ve haklarını daha iyi tanıyor. Hakları için mücadele edebilen bilinç sahibi kişiler haline geliyorlar.

Ayrıca yaptığımız bilinçlendirme faaliyetleri arasında dijital yayınlar çıkartmak da yer alıyor.  Bu yayınlar sayesinde, bölgedeki daha çok insana ulaşılıyor ve insanlar haklarına dair biraz daha bilgi ediniyor ve bilinç sahibi hale geliyor. Siz de gerçekleştirdiğimiz faaliyetler hakkında daha detaylı bilgi almak için Afrika ülkelerine yardım veya Gazze yardımı gibi faaliyet sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.