Kurban Bağışı - Adak Bağışı - Şükür Kurbanı - Kardeş Eli Derneği
Kurban
    Kurban Bağışı için önemli bilgilendirme
    Aşağıda yer alan formda bağışladığınız kurban kimin adına kesimi gerçekleşecekse,
    Kişiye ait ad,soyad ve telefon bilgilerini eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekmektedir,
    Ad Soyad, Telefon ve E-Posta bilgilerini eksik doldurmanız halinde
    Kurban bağışı kesiminiz, online veya Havale&EFT sistemindeki kayıtlı isme Kesilmektedir.
    İyi Bayramlar Dileriz.
  • Hisse Büyükbaş
    2190 TL
    Hisse
  • Küçükbaş
    2490 TL
    Adet
  • Deve Kurbanı
    39990 TL
    Adet
  • Kurban Bağışı

Zor zamanlarda ve ihtiyaç anlarında manevi bir dayanak arayışı içinde olan insanlar için Kurban Bağışı, derin bir inanç ve geleneksel bir uygulama olarak öne çıkar. İslam dininde, kurban bağışı  sadece belirli günlerde değil, bireysel niyetler ve ihtiyaçlar doğrultusunda da yerine getirilebilen bir ibadet türüdür.

Kurban Kesmenin Koşulları Nelerdir?

Kurban Bağışı manevi derinliği olan ve belirli şartlar altında gerçekleştirilmesi gereken bir ibadettir. Bu ibadetin uygun bir şekilde yerine getirilmesi için hem kesim yapacak kişinin hem de kurbanlık hayvanın belirli koşulları sağlaması gerekir. Aşağıda, bu koşulların bir listesini bulabilirsiniz:

Yurtdışı Kurban Bağışı

Kardeş Eli Derneği olarak  Türkiye, Asya ve Afrika başta olmak üzere dünya genelindeki yoksul ve yardıma muhtaç bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli kurban bağışı organizasyonları yönetmektedir.

İslami usullere uygun olarak gerçekleştirilen kurban kesimleri, bağışçıların niyetine uygun olarak yönlendirilirken, elde edilen etler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaktadır.

Kesim Yapacak Kişinin Koşulları:

1. Müslüman Olma: Kurban kesme niyetiyle hareket eden kişinin Müslüman olması gerekmektedir.
    2. Akıl Sağlığı: Kişinin akli dengesinin yerinde olması, ibadetin bilincinde ve sorumluluğunu anlayacak durumda olması şarttır.
    3. Ergenlik Çağına Ulaşmış Olma: Kurban kesecek kişinin, ergenlik çağına ulaşmış olması, yani buluğ çağına ermiş olması gerekmektedir.
    4. Maddi Yeterlilik: Kişinin, kurban kesme maliyetini karşılayabilecek maddi imkanlara sahip olması önemlidir.

Kurbanlık Hayvanın Koşulları:

1. Sağlık Durumu: Seçilen hayvanın sağlıklı olması ve herhangi bir fiziksel kusurunun bulunmaması gerekmektedir.
    2. Yaş Sınırı: Kurban edilecek hayvanın türüne göre belirlenen minimum yaş sınırını doldurmuş olması şarttır. Örneğin, koyun ve keçilerin en az bir yaşında, sığırların iki, develerin ise beş yaşında olması gerekir.
    3. Fiziksel Kusursuzluk: Hayvanın herhangi bir sakatlık, hastalık ya da beslenme yetersizliği nedeniyle zayıf olmaması gerekmektedir.