Yetim Sponsorluğu - Yetimlere Yardım | Kardeşeli Derneği
FAALİYETLERİMİZ

Yetim Sponsorluğu

Günümüzde, özellikle İslam coğrafyasında, ailesini kaybetmiş ve korumasız durumda birçok çocuk bulunuyor. Bu çocuklarımızın karşılaşabileceği belli başlı problemler arasında, organ kaçakçılığı, çocuk askerlik, çocuk işçilik hatta fuhuş gibi birçok ciddi sorun bulunuyor.

Misyoner birçok kuruluş da boş durmayarak Müslüman ülkelerde bile bu çocuklara ulaşıp, onları kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Biz de Kardeşeli Derneği olarak, dünyanın birçok farklı bölgesindeki yetimlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2006’dan beri insanlık için sloganıyla çalışan derneğimiz, İslam ülkelerindeki yetimler öncelikli olmak üzere dünyadaki tüm yetimlere kol-kanat germeye çalışıyor.

Bu çocukların büyümesine ve kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olmak için onlara barınma, eğitim, sağlık gibi birçok alanda destek olmaya çalışıyoruz. Bizim bu faaliyetleri yaparken tek dileğimiz, o çocukların kendi topraklarından ve kendi kültürlerinden uzaklaşmadan, kimseye muhtaç kalmadan yaşamlarına devam edebilmeleri. Ailelerini kaybetmiş ve yanlarında yaşayacakları bir yakınları da olmayan yetimler içinse, kendilerini adeta sıcak bir aile ortamında hissedebilecekleri yetimhaneler yapmaya çalışıyoruz.

Nasıl Destek Verebilirim?

Yetimlere destek faaliyetinden haberdar olan birçok insan, bu faaliyetlerimizde gönüllü olmak ve yetimlerin yüzünü güldürebilmek istemektedir. Bizimi yetimlere destek vermek için kullandığımız birkaç farklı yöntem bulunuyor. Bunlar arasından, kendinize uygun olanı seçip destek olabilirsiniz.

Yetim Sponsorluk Sistemi

Bu sistemimiz içinde, bir kişi ya da kurum veya arkadaş grubu, bir yetime sponsor oluyor. Aylık sadece 400 TL bağış ile sponsoru olduğu yetim çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli ölçüde yardımcı oluyor.

Proje Sponsorluğu

Yetimlere yardımcı olmanın bir başka yolu da projelerimize sponsor olmaktan geçiyor. Derneğimizin, yetimlere destek olmak amaçlı giriştiği birçok proje bulunuyor. Bunlar arasında, eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık hizmetlerinin götürülmesi gibi çalışmalar bulunuyor ve bu faaliyetler belli kişi veya kurumların sponsorluğu altında gerçekleşiyor.

Projelerimize sponsor olmak isteyen gönüllülerimizse, örneğin bir yetimhanenin mutfağını ya da bir odasını inşa ettirebiliyor. Ya da mevcut bir yetimhanenin tadilat masraflarına katkı yapabiliyorlar. Bir projemize sponsor olarak destek olmak için 0216 224 2 224 numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Yetim Yardım Havuzu

Yetim sponsorluğu ya da Proje sponsorluğu haricindeki tüm yetimlere yönelik yardımlar, yetim yardım havuzumuza gidiyor ve burada değerlendiriliyor.

Bu havuzda biriken bağışlar sayesinde yetimhaneler tadilata giriyor, kütüphaneler veya yatakhaneler inşa ediliyor, sağlık hizmetleri yerine getiriliyor. Çocuklara bayramlarda bayramlık kıyafet alınarak yüzleri güldürülüyor.

Neden Yetimhane Kuruyoruz

Kardeşli tarafından kurulan yetimhaneler sadece başını sokacak bir yuvadan öte bir göreve sahip. Yetimhanelerimiz, bölgelerin şartlarına göre inşa ediliyor. Müslümanların baskı altında kaldığı bölgelerde birçok öğrenci kendi dilinde eğitim göremiyor ve İslami eğitim alamıyor, dinini ve gerekliliklerini öğrenemiyor.

Bu bölgelerde açtığımız yetimhaneler ile hem bölgedeki barınma ihtiyacını karşılıyor hem de çocukların baskı altında kalmadan, kendi kültürlerini, dinlerini ve dillerini öğrenebilmelerini sağlıyor, onların topluma kazandırılmasına yardımı olmaya çalışıyoruz.