Yemene Acil Yardım Devam Ediyor - Kardeş Eli Derneği
Yemene Acil Yardım Devam Ediyor
950,00 TL

Yemene Acil Yardım Devam Ediyor

Yemen’de devam eden çatışmalar nedeni ile ülke nüfusunun yarısını oluşturan 2 milyon bebek ölmek üzere ve milyonlarca insan yetersiz beslenme yüzünden hayatını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Bu nedenle Kardeş Eli Derneği olarak Yemen için acil yardım kampanyası devam ediyor.

2015 yılında başlayan iç savaş ve çatışmalar bütün şiddeti ile devam ederken milyonlarca insan açlık ile mücadele ediyor. Yaşanan iç savaş ile birlikte 11 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve 30 binin üzerinde de yaralı bulunuyor. Gıda, tıbbi malzeme ve akaryakıtın çoğunu dışarıdan ithal ediyor. Yaşanan insani kriz yüzünden ise insanlar açlık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya. 12 milyonun üzerinde kişi yeterli gıdaya ve temiz suya ulaşamıyor. 5 yaşın altındaki çocuklar yetersiz ve kötü besleniyor, eğitim alamıyor.

Kardeş eli siz kıymetli bağışçılarımızın desteği ile 100.000 kişiye su, 2248 aileye ise yaşam malzemelerini ulaştırdı.

Açlıktan bebeklerini emziremeyen anneler, açlıktan uyuyamayan çocuklar, açlıktan dik durmaya çalışan babalar için Kardeş Eli Yemen için acil yardımlarını tekrarladı. Milyonlarca kişi temiz içme suyuna muhtaç, birçok kişi ise göçmen durumda. Çünkü evlerini terk etmek zorunda kalmışlar ve sağlıklı barınma ihtiyaçları var. Yemen’e acil olarak gıda yardımı, temiz içme suyu, ilaç, bebek maması, bebek bezi, giysi gibi yardım malzemelerine ihtiyaç bulunuyor.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli