Arakan Bangladeş Kampları Yardım Bekliyor - Kardeş Eli Derneği
Arakan Bangladeş Kampları Yardım Bekliyor
950,00 TL

Arakan Bangladeş Kampları Yardım Bekliyor

Arakan’da 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda birçoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve işyerleri ateşe verilmişti. Mymanmar’da yaşadıkları katliamlardan kaçarak komşu ülke Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar yardım bekliyor.

Myanmar askerlerinin ve Budistlerin başlattığı saldırılar ve baskılar sonrası yaşadıkları yerleri terk ederek Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlar zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Derneğimiz, Bangladeş kamplarına sığınan mültecilere ilk günden beri yardım ulaştırmaya ediyor. Binlerce sığınmacının gıda, sağlık ve düzenli hijyene ihtiyacı var.

Myanmar’da Budistlerin katliamlarından ve zulümlerinden kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Çünkü Budist milliyetçiler tarafından birçok köy yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. Arakanlı Müslümanlar can güvenliği nedeni ile bölgeden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Her şeyini arkada bırakarak kaçan Müslümanların acil olarak gıdaya ihtiyaçları bulunuyor. Kamplardaki en büyük sorunlardan biriside kişisel hijyen ve temizlik ortamlarının bulunmamasıdır. Banyo ihtiyaçlarının karşılanacağı temiz bir ortam ve imkan yoktur. Bu ihtiyaçlar su birikintilerinde ve deniz kıyılarında herkese açık alanlarda karşılanmaktadır.

Tuvalet ihtiyaçları içinde uygun ortamlar bulunmamaktadır. Bu durum salgın hastalıkların yayılmasına ortam hazırlamaktadır. Kardeş Eli Derneği Arakanlı Müslümanlara yaptığı yardımlara devam ediyor. Kalıcı projeler ile kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarına devam ediyor. Tüm dünyada yardımlaşma alanında öncülük ederek yardım bilincini oluşturuyor.

DEPARTMAN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gaziler Mah. 1718. Sokak Dış Kapı no:1 -- İç kapı No:13 Gebze / Kocaeli