Gayrimenkul Bağışı - Kardeş Eli Derneği

Gayrimenkul Bağışı

Hiç Tükenmeyen Devamlı Bir İyilik: Gayrimenkul Bağışı Kardeş Eli Derneği, insani yardımları yaparken, yapılan faaliyetin bölgede kalıcı hale gelmesine de dikkat etmektedir. Zira bizim için insani yardımların yapmanın ve muhtaçlara yardım etmenin temeli amacı, zaman içinde, insani yardıma ihtiyaç duyan hiç bir bölgenin, hiç kimsenin kalmamasıdır,Bir kere yapılacak bir iyilik sayesinde, mağdur durumdaki insanlar uzun süre boyunca fayda görebilir. Bu iyilikler arasında en çok öne çıkanlardan biri de gayrimenkul bağışıdır. Gayrimenkul bağışı sayesinde, belki sizin ömrünüz sona erdikten sonra bile ihtiyaç sahiplerini mutlu edecek bir iyilik yapabilirsiniz. Dükkan, bina, boş arsa veya bina bağışında bulunarak, çeşitli hayır işlerinde yer alabilirsiniz. Gayrimenkul bağışınızı, herhangi bir şart koşmadan yapabileceğiniz gibi, belirli bir amaca yönelik koşullar da belirtebilir ve şartlı bağış da yapabilirsiniz.

Gayrimenkul Bağışı Hangi Şartlarda Yapılabilir?

Üç farklı şekilde gayrimenkul bağışı yaparak, mağduriyet bölgesindeki insanlara yardım eli uzatabilirsiniz. Bunlar şartsız bağış, şartlı bağış ve kullanım (intifa) hakkıdır. 1-Şartsız Bağış: Bu bağış türünde, bir gayrimenkul bağışı yaparsınız ve bağışladığınız gayrimenkul üzerinde hiçbir hak talep etmez, hiçbir şart belirlemezsiniz. Binanın ne olarak kullanılacağına, ihtiyaçlara göre Kardeş Eli Derneği karar verir. 2- Şartlı bağış: Bu bağış türünde, bağış sahibi, bağışladığı gayrimenkulü özel bir şarta bağlar. Bağışçının talebine bağlı olarak, vakıf faaliyeti devam ettiği sürece, gayrimenkul satılmaz. Bağışçının istediği fonda kullanılır. Bağışçı isterse, taşınmazın tamamı değil, belli bir kısmını bağışlar ve sadece belli kısmı kullanılabilir. 3- Kullanım (intifa) hakkı şartı ile bağış: Bu bağış türünde, bağışçı tapuya şerh koyar ve mülkiyet hakkı Kardeş Eli Derneği’ne devredilir. Mülkiyet hakkı derneğe geçer ama bağışçı hayatta olduğu müddetçe bağışlanan gayrimenkulu kullanabilir ya da kiraya verebilir. Tasarruf hakkı kendisindedir. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve bağış yapmak için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için 0216 224 2 224 çağrı merkezimizi arayabilir ya da iletişim sayfamızdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.