Kardeş Eli Derneği
  • İslam dininde şifa arayışında özel bir ibadet olan şifa kurbanı, Allah'ın şafii ismi hürmetine kurban kesmek ve dualarında şifa bulunmak amacıyla yapılan bir ritüeldir.
  • Sadaka Kurbanı, İslam dininde büyük önem verilen ve Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yardım sağlanmasını ifade eder. Kurban ibadeti, müslümanların Allah'a olan yakınlığını pekiştirmek ve paylaşma duygusunu güçlendirmek için yapılan bir ibadettir.
  • Kurban Bayramı, Müslüman toplumun en önemli dini bayramlarından biridir. Bu dönemde hayvanseverler, kurbanlık hayvan seçimi konusunda titizlikle hareket etmektedir. Deve, kurbanlık hayvanlar arasında öne çıkan ve tercih edilen bir rol oynamaktadır. Ancak doğru bir seçim yapabilmek için dikkat edilmesi gereken birkaç faktör bulunmaktadır.
  • Kurban Bayramı, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan bir dini bayramdır. Bu bayramda kurban kesmek, Hz. İbrahim'in Allah'ın emri üzerine oğlu İsmail'i kurban etme olayını anmak amacıyla gerçekleştirilir. Kurban keserken okunan dua ise bu ritüelin önemli bir parçasını oluşturur. Kurban kesilmeden önce okunan dua, Allah'a kurbanın sevabını, niyetini ve dualarını sunmayı amaçlar.
  • Kurban, İslam dininin önemli ritüellerinden biridir ve Müslümanların her yıl dünyanın dört bir yanında kutladığı bir bayramı vardır. Kurban Bayramı, Kuran-ı Kerim'den alınan bilgiye dayanmaktadır ve bu bilgi, İslam aleminde önemli bir yeri olan Hazreti İbrahim'in Hz. İsmail'i kurban etme hikayesinin anlatıldığı yerlerden biridir.
  • İslam dini, inanca dayalı olarak şekillenen bir dizi önemli adımdan oluşan zengin bir ibadet ve ritüel geleneğine sahiptir. Bu adımlardan biri, "Akika Kurbanı" olarak bilinir. Akika kurban, İslam inancına göre özel bir anlam taşıyan, yeni doğan bir çocuğun dünyaya gelmesi şerefine kesilen bir kurban türüdür.
  • Vacip kurban, bu ibâdetle mükellef olan Müslümanların îfâ etmesi gereken çok fazîletli bir ibâdettir. Hanefî mezhebine göre kurban kesmek vaciptir. Ancak bir kimsenin bu ibâdetle yükümlü olabilmesi için bazı şartlar vardır. Kurban edilecek hayvanda da birtakım kriterler aranır.
  • Birçok insan, herhangi bir vesileyle yaşadıkları güzellikler karşısında Allah'a şükretmek amacıyla kesecekleri kurbanlara karar vermektedir. İşte bu kurbanlara kesilen kurbana, şükür kurbanı denir.
  • Kurban ibadeti, İslam dininde büyük bir önem taşımakta olup, yüzyıllardır müminler tarafından büyük bir huşu ve teslimiyetle yerine getirilen mühim bir ibadettir.
  • Bir kişi İslâmî açıdan yükümlü olmamasına rağmen Allâhü Te’âlâ’nın rızâsını kazanmak için bir ibâdeti yapmaya söz vererek adak adayabilir. Kurban da bunlardan biridir. Örneğin ‘hasta babam iyileşirse bir koyun keseceğim’ demek adak olur.