Ramazan Kaç Gün? - Ramazan | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Kaç Gün?

11.09.2024

Ramazan Kaç Gün?

Sağlık durumu yerinde olan her Müslüman’ın oruç tutması farzdır. Bir ay süren bu ibadetin sonunda Ramazan Bayramını kutlarız. Tüm aylardan daha hayırlı olan Ramazan bayramı, Ramazan’ın bitişini eda etmek anlamına gelmektedir Ramazan Bayramı. Peki Ramazan kaç gün? Ramazan ayı 1 Mart 2025 tarihinde cumartesi günü başlayacak. Bazı yıllarda 29 gün süren Ramazan ayı, 2025 yılında 29 gün sürecektir. Ramazan ayı bitimi ise, 29 Mart 2025 Cumartesi Günü 00:00 dır.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayının önemi dinimizde büyük bir yer kaplar ve diğer aylar arasında seçkin bir yere sahiptir. Çünkü kutsal kitabımız olan Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmış. Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayırmasına yardımcı olan Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmaktadır Yüce Allah. Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayına "on bir ayın sultanı" denilmiştir. Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir Kur'an. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir Peygamberimiz. Temel ibadetlerimizden olan orucun bu ay içinde tutulması Ramazan ayının önemi arasında yer alır dinimizde. "Kim Ramazan ayına ulaşır ise eğer oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurmuş Kur'an'da Yüce Allah. Ramazan ayında oruç tutulmasını emretmiştir Yüce Allah. Müslümanlar bu nedenle ramazan ayı boyunca oruç tutmaktadırlar. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir Sevgili Peygamberimiz.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • İmamiyye Nedir?
    İmamiyye, Şiilik meşrebi içinde önemli bir yere sahip olan, tarikat ve mezheplerin ortak bazı inanç prensiplerini barındıran bir ekoldür. İslam düşünce tarihinde itikatlarını tanımalama için belirli temel prensipler kullanılan fıkıh anlayışına sahiptir. İmamiyye ekolünün temel dayanak noktalarından biri, hiç şüphesiz Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in İslam toplumundaki konumları ve imamet hakkına dair görüşleridir.
  • Maturidilik Nedir?
    Maturidilik, İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan itikadi bir mezheptir. Bu mezhep, Ebu Mansur el-Maturidi tarafından kurulmuş olup, matüridi'nin kurduğu hanefi mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilir. Maturidilik, 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve zamanla İslam dünyasının büyük bir kısmında yaygınlaşmıştır. İmam-ı A'zam düşüncesi takip eden Maturidilik, iman konularında Ebu Hanife'nin metodolojisini benimsemiş ve geliştirmiştir. Bu mezhep, dini meseleleri anlamada ve açıklamada naklin yanında akla önemli yer veren islam dini itikad mezhebidir. Maturidilik, inanç esaslarını belirlerken vahiy ve aklın birlikte kullanılması gerektiğini savunur. Maturidilik, özellikle Türk dünyasında geniş kabul görmüş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmi mezhep olarak benimsenmiştir.
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir: