Namaz Sureleri - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Namaz Sureleri

13.08.2024

Namaz Sureleri

 İbadetlerimiz arasında yer alan namaz için namaz sureleri oldukça önemlidir. Surelerden özellikle belirli olanlar her namazda okunabilir. Bunlar; Sübhaneke, Fatiha, nas suresi gibi hem oldukça kolay hem de hemen ezberlenebilecek dualardır. İçlerinden herhangi bir dua bilinmiyorsa da namaz kılınabilir. Aynı dualar okunarak da rahatlıkla namaz kılınabilir. Başka bildiğiniz duaları da namaz kılarken okumanız mümkün olacaktır. Konut duaları da namaz duaları arasında en çok okunan dualar arasında yer almaktadır.

Okunan sureler namazdan namaza göre değişmemektedir. Bütün sureler bütün namazlarda okunabilir. Bu şekilde birkaç tane ezberleyerek namaz kılmak isteyenler kolaylıkla namaz kılabilmektedir. Namaz kılmak için birçok sure bilmenize gerek kalmadan sadece Sübhaneke, Fatiha ve nas surelerini bilerek namaz kılmak mümkündür. Herkesin rahatlıkla ezberleyebileceği dualardır. Namaz sureleri aslında çok zor sureler değildir. Gün içerisinde de bol bol okunabilir.

Namaz İçin Ayrı Sureler Var mı?

Namaz kılmak için okunan namaz sureleri belirli ama arttırılabilir surelerden oluşmaktadır. Temel namaz sureleri Sübhaneke, Fatiha, nas, konut duaları gibi benzeri dualardır. Surelerin hepsini bilenler için ise namazda Ayetel Kürsi, Kureyş suresi, fil suresi gibi pek çok sure önerilebilir. İsteyenler namazda daha fazla bu sureleri okuyarak kalabilir ve tüm dualarını eksiksiz edebilirler. İsteyenler ise bunların hiçbirini okumadan baştaki duaları okuyarak namazlarını kılabilirler.

İhlas ve Felak sureleri dualar arasında yer alan surelerdir. Bu sureleri okuyan insanların daha bereketli olacağı ve korkan çocuklara okununca korkularını yendikleri söylenmektedir. Bu açıdan namaza dahil edilmesi gereken dualar arasında yer almaktadırlar. Aynı zamanda bu duaların üzerine okunan Ayetel Kürsi ile de korunma duası edildiği söylenmektedir. Bu sayede kötülüklerden bile kolaylıkla korunmak mümkün durumdadır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • İmamiyye Nedir?
    İmamiyye, Şiilik meşrebi içinde önemli bir yere sahip olan, tarikat ve mezheplerin ortak bazı inanç prensiplerini barındıran bir ekoldür. İslam düşünce tarihinde itikatlarını tanımalama için belirli temel prensipler kullanılan fıkıh anlayışına sahiptir. İmamiyye ekolünün temel dayanak noktalarından biri, hiç şüphesiz Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in İslam toplumundaki konumları ve imamet hakkına dair görüşleridir.
  • Maturidilik Nedir?
    Maturidilik, İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan itikadi bir mezheptir. Bu mezhep, Ebu Mansur el-Maturidi tarafından kurulmuş olup, matüridi'nin kurduğu hanefi mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilir. Maturidilik, 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve zamanla İslam dünyasının büyük bir kısmında yaygınlaşmıştır. İmam-ı A'zam düşüncesi takip eden Maturidilik, iman konularında Ebu Hanife'nin metodolojisini benimsemiş ve geliştirmiştir. Bu mezhep, dini meseleleri anlamada ve açıklamada naklin yanında akla önemli yer veren islam dini itikad mezhebidir. Maturidilik, inanç esaslarını belirlerken vahiy ve aklın birlikte kullanılması gerektiğini savunur. Maturidilik, özellikle Türk dünyasında geniş kabul görmüş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmi mezhep olarak benimsenmiştir.
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir: