Lev Enzelna Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Lev Enzelna Suresi

08.10.2024

Lev Enzelna Suresi

Lev enzelna suresi olarak bilinen Haşr suresi, son ayetlerinde geçen kelimeden ötürü “lev enzelna” olarak akılda kalır. Haşr suresinin son 4 ayeti olarak bilinen bu surede lav enzelna duası bulunur. Bu surede Peygamberimizin Medine’de yaşarken Nasdioğulları ile yaptığı anlaşmadan bahsedilir. Surede Allah’ım tüm noksan sıfatlardan uzak olduğu ve Ondan başkasında tapılmayacağı anlatılır. Rivayet edildiğine göre bu son dört ayetin okunması Allah inancının artmasıyla huzuru ve bereketi yaşamayı sağlar. Bir başka rivayete göre sabah ve akşam namazlarından sonra bu surenin okunması büyük sevaptır.

 

Lev Enzelna Türkçe Okunuşu

Lev enzelna suresi okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim. Lev enzelna hazâ-lkurane alâ cebelin leraeytehu haşian mutesaddian min haşyetiallahi ve tilkel emsalu nadribuhâ linnasi le’allehum yetefekkerun. Huvallahullezi la ilahe illa huves alimu-lgaybi ve şehadetis huve-rrahmanu-rrahim. Huvallahullezi lâ ilahe illa huveş melikul kuddusü selamulmu-minu muheyminu-l azizul cebbaru mutekebbir subhanallahi amma yuşrikun. Huvallahul hâlikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu mâ fissemavati vel ardi ve huvelazizul hakim.

 

Lev Enzelna (Haşr) Suresi Anlamı

Lev enzelna suresi son 4 ayetinin anlamı; Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış kaynağı, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olandır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır,  yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. "

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • İmamiyye Nedir?
    İmamiyye, Şiilik meşrebi içinde önemli bir yere sahip olan, tarikat ve mezheplerin ortak bazı inanç prensiplerini barındıran bir ekoldür. İslam düşünce tarihinde itikatlarını tanımalama için belirli temel prensipler kullanılan fıkıh anlayışına sahiptir. İmamiyye ekolünün temel dayanak noktalarından biri, hiç şüphesiz Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in İslam toplumundaki konumları ve imamet hakkına dair görüşleridir.
  • Maturidilik Nedir?
    Maturidilik, İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan itikadi bir mezheptir. Bu mezhep, Ebu Mansur el-Maturidi tarafından kurulmuş olup, matüridi'nin kurduğu hanefi mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilir. Maturidilik, 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve zamanla İslam dünyasının büyük bir kısmında yaygınlaşmıştır. İmam-ı A'zam düşüncesi takip eden Maturidilik, iman konularında Ebu Hanife'nin metodolojisini benimsemiş ve geliştirmiştir. Bu mezhep, dini meseleleri anlamada ve açıklamada naklin yanında akla önemli yer veren islam dini itikad mezhebidir. Maturidilik, inanç esaslarını belirlerken vahiy ve aklın birlikte kullanılması gerektiğini savunur. Maturidilik, özellikle Türk dünyasında geniş kabul görmüş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmi mezhep olarak benimsenmiştir.
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir: