Kafirun Suresinin Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kafirun Suresinin Okunuşu

30.09.2024

Kafirun Suresinin Okunuşu

Mushaf sırasına göre 19., sûre sırasına göre ise 18. suredir. Maun Suresi'nden sonra ve Fir Suresi'nden önce Mekke'de nazil olmuştur. Onun Medine'ye çıktığına dair de bir rivayet vardır. Rivayete göre Kureyş, Peygamberimizden bir yıl kendi ilahlarına ibadet etmesini, bir yıl da kendi ilahlarına ibadet etmesini istemiştir. Peygamber şöyle dedi: ``Allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmadan önce Allah'tan yardım isterim.'' Bunun üzerine Kureyş, ''İlahlarımızdan bazılarına saldırın (öpün ve dokunun) sonra sizi tasdik ederiz ve Allah'ınıza ibadet ederiz.'' dedi.

Daha sonra Kafirun ortaya çıktı. Mekke'nin ilk dönemlerinde sembolik olarak inen bu sure, Hz. Peygamber'in şirk ve sapkınlık konusunda kâfirlerle birleşemeyeceğini, tevhit ilkesinin tüm putperestlere tanıtıldığını açıkça belirtmektedir. Mekke'de bir müşrik, iman ile şirkin iki farklı şey olduğunu anlatmıştır.  İkisinin hiçbir benzerliği olmadığından bir arada yaşamalarının veya iki inanç arasında bir uzlaşma bulmalarının mümkün olmadığı açıkça ifade edilmektedir. Kafirun suresinin okunuşu hem Türkçe olarak hem Arapça olarak çok kaynakta yer almaktadır.

Kafirun Suresi

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- Gul yâ eyyuhe’l-kâfirûn.

2- Lâ a’budu mâ ta’budûn.

3- Ve lâ entum âbidûne mâ a’bud.

4- Velâ ene âbidun mâ abettum.

5- Velâ entum âbidûne mâ a’bud.

6- Lekum dînukum veliye dîn.

Kafirun Suresi Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: Ey kâfirler.

2- Ben sizin taptıklarınıza tapmam.

3- Siz de benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.

4- Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim.

5- Siz de benim ibadet ettiğime, ibadet edecek değilsiniz.

6- Sizin dininiz size, benim dinim bana.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • İmamiyye Nedir?
    İmamiyye, Şiilik meşrebi içinde önemli bir yere sahip olan, tarikat ve mezheplerin ortak bazı inanç prensiplerini barındıran bir ekoldür. İslam düşünce tarihinde itikatlarını tanımalama için belirli temel prensipler kullanılan fıkıh anlayışına sahiptir. İmamiyye ekolünün temel dayanak noktalarından biri, hiç şüphesiz Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in İslam toplumundaki konumları ve imamet hakkına dair görüşleridir.
  • Maturidilik Nedir?
    Maturidilik, İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan itikadi bir mezheptir. Bu mezhep, Ebu Mansur el-Maturidi tarafından kurulmuş olup, matüridi'nin kurduğu hanefi mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilir. Maturidilik, 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve zamanla İslam dünyasının büyük bir kısmında yaygınlaşmıştır. İmam-ı A'zam düşüncesi takip eden Maturidilik, iman konularında Ebu Hanife'nin metodolojisini benimsemiş ve geliştirmiştir. Bu mezhep, dini meseleleri anlamada ve açıklamada naklin yanında akla önemli yer veren islam dini itikad mezhebidir. Maturidilik, inanç esaslarını belirlerken vahiy ve aklın birlikte kullanılması gerektiğini savunur. Maturidilik, özellikle Türk dünyasında geniş kabul görmüş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmi mezhep olarak benimsenmiştir.
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir: