Ayetel Kürsi Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ayetel Kürsi Suresi

27.09.2024

Ayetel Kürsi Suresi

Aytel Kürsi suresi Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biridir. Her ne kadar "Şiirin Efendisi" olarak adlandırılsa da her türlü kazadan, beladan ve nazardan korunmak için de yaygın olarak okunmaktadır. Bakara suresinin 255. ayeti Ayetel Kürsi'nin manasını anlayıp tekrar okumalısınız.

Ayetel Kürsi Faydaları

Ayetel Kürsi, pek çok faziletleri ve faydaları olan bir duadır. Peygamberimiz (sav)'in faydalarını bildirdiği bu kıymetli duayı tekrarlamak, iyiliğe davet, kötülüğe de hazineye vesile olacaktır. Binbir faydası olan bu ayetin okunması, yaşlı-genç, hasta-sağlıklı, gücü yeten herkese tavsiye edilir. Ayetel Kürsi'nin faziletleri ve anlamları şöyledir:

  1.  Yatmadan önce okumak sizi sabaha kadar kazalardan ve sorunlardan korur, huzurlu ve dinlendirici bir uyku sağlar. Hz Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Yatağınızda Aytel Kürsi'yi okuyun. Her zaman Allah'ın koruması altında olursunuz ve sabaha kadar hiçbir şeytan yanınıza yaklaşamaz."
  2.   Ayetel Kürsi her an okunabilen, pek çok fayda ve bereket getiren bir duadır. Zenginlik, sağlık, bolluk ve berekete şükran ifade etmek için söylendiğinde bolluğu, sağlığı ve mutluluğu artırır.
  3.  Bu dua Allah'ın en büyük sıfatlarını içerir ve Allah'ı anmak bin sevap getirir ve Yüce Yaratıcının rızasını kazanır.
  4.  Bu duayı sık sık tekrarlamayı alışkanlık haline getiren bir Müslüman, kazandığı sevaplar sayesinde semavî nazırlar arasına girer. Günahların bağışlanmasını sağlayan Ayetel Kürsi, kabir ve cehennem azabından kurtuluşa ulaşmanın en büyük anahtarlarından biridir.

Ayetel Kürsi Okunuşu

- Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,

- lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,

- ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,

- velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,

- velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • İmamiyye Nedir?
    İmamiyye, Şiilik meşrebi içinde önemli bir yere sahip olan, tarikat ve mezheplerin ortak bazı inanç prensiplerini barındıran bir ekoldür. İslam düşünce tarihinde itikatlarını tanımalama için belirli temel prensipler kullanılan fıkıh anlayışına sahiptir. İmamiyye ekolünün temel dayanak noktalarından biri, hiç şüphesiz Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in İslam toplumundaki konumları ve imamet hakkına dair görüşleridir.
  • Maturidilik Nedir?
    Maturidilik, İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan itikadi bir mezheptir. Bu mezhep, Ebu Mansur el-Maturidi tarafından kurulmuş olup, matüridi'nin kurduğu hanefi mezhebi'nin kurucusu olarak kabul edilir. Maturidilik, 10. yüzyılda Orta Asya'da ortaya çıkmış ve zamanla İslam dünyasının büyük bir kısmında yaygınlaşmıştır. İmam-ı A'zam düşüncesi takip eden Maturidilik, iman konularında Ebu Hanife'nin metodolojisini benimsemiş ve geliştirmiştir. Bu mezhep, dini meseleleri anlamada ve açıklamada naklin yanında akla önemli yer veren islam dini itikad mezhebidir. Maturidilik, inanç esaslarını belirlerken vahiy ve aklın birlikte kullanılması gerektiğini savunur. Maturidilik, özellikle Türk dünyasında geniş kabul görmüş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde resmi mezhep olarak benimsenmiştir.
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir: