Yetim Yardımı - Yetim Yardımı | Kardeş Eli Derneği

Yetim Yardımı

18.04.2024

İslam coğrafyası üzerinde bulunan milyonlarca sahipsiz kalan yetim çocuk, ailelerini kaybeden ve korumasız kalan bireylerdir. Bu çocuklara destek olmak ve onların hayatlarını iyileştirmek amacıyla yetim yardımı projeleri büyük bir önem taşımaktadır. Sahipsiz kalan yetimlerin maruz kaldığı insan kaçakçılığı, tehditler ve kötü amaçlı davranışlar karşısında yardım ve koruma sağlanması gerekmektedir.

Yetim yardımı, ailesini kaybetmiş ve sahipsiz kalmış çocukları desteklemeyi ve onların güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Bu çocuklara sağlanan yardımlar, onların eğitimlerini tamamlamalarına, sağlık hizmetlerinden faydalanmalarına ve geleceklerini daha iyi bir şekilde planlamalarına olanak tanımaktadır.

Ancak, hala pek çok yetim çocuk korumasız ve desteksiz bir şekilde yaşam mücadelesi vermekte ve yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, yetim yardımı projelerinin etkin bir şekilde uygulanması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Ülkemizde ve dünya genelinde bu konuda farkındalık oluşturulması ve yetim çocuklara destek olunması, insanlığın ortak sorumluluğu olarak görülmelidir.

Yetimlerin Gereksinimleri Nasıl Karşılanıyor?

Yetimlerin gereksinimleri nasıl karşılanıyor? Bu soru, toplumumuzda her geçen yıl daha da önem kazanmaktadır. Yetimler, her vakti eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığımız Kardeş Eli Derneği olarak, özel bir ilgi ve destek gerektiren gruplardan biridir. Derneğimiz, yetimlerin ihtiyaçlarını sadece bayramlarda değil, yılın her gününde ve her anında karşılamayı amaçlamaktadır.

Kardeş Eli Derneği olarak, yetimlerin yalnızca maddi ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda manevi ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Bu kapsamda, sırf gülücükleri eksik olmasın diye yetimlere yeni elbiseler ve hediyeler veriyoruz. Onların mutluluğunu ve huzurunu sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Yetimlerin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak ve onlara umut olmak için çalışmalarımız devam edecektir. Yetimlerin geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

Yetim Yardım Hizmetlerimiz

Yetim Yardım Hizmetlerimiz, toplumumuzdaki yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir. Bu projenin kapsamında, yetim bağışlarından elde edilen kaynaklar ile maddi yönden desteğe ihtiyacı olan yetim çocuklara destek sağlanmaktadır.
Projemiz, yetim çocukları kendi ayakları üzerinde durana kadar desteklemeyi prensip edinmiştir. Bu destek, gıdadan eğitime, barınmadan sağlığa tüm ihtiyaçları karşılanabilmesi adına sunulmaktadır.

Toplumumuzdaki en savunmasız bireylerden biri olan yetim çocukların yalnız olmadığını hissettirmek ve onların hayata tutunmalarına yardımcı olmak amacıyla durmadan çalışmaktadır. Amacımız, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, onların hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir geleceğe kavuşmalarını sağlamaktır. Bu projeye destek vererek, toplumumuzdaki yetim çocukların yaşamlarına dokunabilir ve onlara umut olabilirsiniz.

Yetim Sponsorluk Sistemi: Yetim sponsorluğu sistemi çerçevesinde, bireyler, şirketler, arkadaş grupları, aileler, okullar veya sınıflar tarafından bir yetime sponsor olunabilmektedir. Belirli bir miktar yetim bağış yaparak bir yetimi desteklemek mümkündür.

Proje Sponsorluğu: Okul yapım ve onarım hizmetleri, yetimhane inşası, sağlık hizmetleri ve eğitim malzemelerinin temini gibi proje odaklı çalışmalar da yine bireyler, kurumlar veya kuruluşların destekleriyle gerçekleştirilebilmektedir.

Yetim desteği: Yetim bağış yapmak için bir fon oluşturulmak suretiyle kullanılmakta olup, bu fon kapsamında kütüphane veya yatakhane inşası, yetimhanelerin bakımının iyileştirilmesi, etkinlikler düzenlenmesi, sağlık hizmetlerinin sağlanması, bayramlık kıyafetlerin temini gibi projeler gerçekleştirilmektedir.

Yetim Giydirme: Özellikle kış aylarında, çocukların kazak, bot, atkı, eldiven, bere, mont gibi kışlık giysilerinin temin edilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Onların mutluluğunu artırmak ve sıcacık, yeni hediyelerle sevindirmek için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yetim Yardımı Nasıl Alınır?

Kardeş Eli Derneği, yetim yardımı almak isteyen bireylere destek olmaktadır. Bu destekten faydalanmak için öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaparak ya da iletişim ( 444 44 46 - 0216 224 2 224) numarasından bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Derneğimiz, yetimlerin eğitiminden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda destek vermektedir. Bu desteklerden faydalanmak isteyen kişilere gerekli bilgilendirmeler yapılarak yardımcı olunmaktadır. Kardeş Eli Derneği olarak, toplumun ihtiyaç sahibi bireylerine destek olmayı önemsiyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yetim Yardımı Ne Kadar?

Eğer siz de yetimlere destek olmak istiyorsanız, yetim bağış için ilgili sayfamıza giderek gerek sponsorluk gerekse diğer yardımlara göz atabilir ve bağış yapabilirsiniz. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını iyileştirmek için her türlü desteğe ihtiyaçları var. Bizim sayemizde bu çocuklara yardım eli uzatabilir ve onların geleceğe umutla bakmalarına katkı sağlayabilirsiniz. Her bir bağışın değeri büyüktür ve her kuruşun önemli olduğunu unutmayın. Yetim yardımı konusunda duyarlılık göstermek ve destek olmak, toplum olarak birlikte daha güçlü olmamızı sağlayacaktır.

Yetim Bağışı Nasıl Yapabilirim?

Yetim Sponsorluk Sistemi veya Proje Sponsorluğu gibi seçenekler arasında tercih yaparak Yetim Yardım Havuzu oluşturabilirsiniz. Bu süreçte https://www.kardeselidernegi.org.tr/tr/bagis-yap/yetim sayfasına giderek dilediğiniz bağışta bulunabilirsiniz. Sistem üzerinde size uygun programı seçerek, düzenli olarak belirlediğiniz miktarı bağışlayabilirsiniz. Bu sayede, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara destek olabilir ve onların hayatında pozitif bir etki yaratabilirsiniz. Bağışlarınızın doğru şekilde ulaştığından emin olmak için, gönüllü olarak katıldığınız programlar hakkında düzenli bilgilendirme alabilir ve takibinizi yapabilirsiniz. Yetim Bağışı yaparak, toplumda fark yaratan bir birey olabilir ve sosyal sorumluluk bilincinizi artırabilirsiniz.

• Orucun Farzları Nelerdir?
    Oruç, İslam dininin beş şartından biri olup, Müslüman bireylerin her yıl Ramazan ayında tuttuğu önemli bir ibadettir. Oruç, maddi ve manevi faydaları bulunan, Allah'a yakınlaştıran en güzel ibadetlerden biri olarak kabul edilir.
  • Havaic-i Asliye(Asli İhtiyaçlar) Nedir?
    İslam dininin sosyal adalet ve ekonomik dengeyi gözetme prensiplerinden biri olarak önem taşıyan "havaic-i asliye," temel ihtiyaçları ifade eden bir kavramdır.
  • Fıtır Sadakası Nedir ve Ne Zaman Verilir?
    Ramazan ayının sonuna yetişen ve asli ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı mala sahip olan her Müslüman'ın vermesi gereken sadaka-i fıtır, yani fıtır sadakası, İslam dininde önemli bir yer tutmaktadır.
  • Afrika'ya Yardım: Kalbinizden Gelen Destek
    Afrika'ya yardım faaliyetleri, dünyanın en fazla yapıldığı kıtalar arasında yer almaktadır. Afrika yardım dernekleri arasında bulunan Kardeş Eli Derneği, bölgedeki insanların yaşadığı zorlukları hafifletmek ve fark yaratmak için büyük çaba harcamaktadır.
  • Askıda Yemek Nedir?
    Ülkemizin sıcak insan ilişkilerine ve toplumsal değerlere önem veren kültürümüzde askıda yemek geleneği, toplum olarak dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biridir. Günümüzde ne kadar önemli olduğu her geçen gün daha iyi anlamaktayız.