Yetim Yardımı - Yetim Yardımı | Kardeş Eli Derneği

Yetim Yardımı

07.04.2021

Yetimlere yardım en büyük iyiliklerden biridir. Yetim; sözlük anlamlıyla ‘tek başına kalmak, yalnız olmak’ demektir. Yetimlere merhametli davranmak, ihtiyaçlarını gidermek insanlık vazifesidir.

Bugün doğal âfetler, savaşlar, hastalıklar ve çeşitli nedenlere bağlı olarak dünyanın dört bir yanında yetim kalmış milyonlarca çocuk vardır. Hem maddi ve manevi eksiklikler yaşayan, hem de ebeveynleri olmadığı için suç örgütlerinin tuzağına düşürmek istediği bu çocuklara yardım eli uzatmak gerekir.

Derneğimiz iyilik yolunda yürürken yetimleri unutmamakta; onların geleceğine umut olmak, gereksinimlerini karşılamak için çalışmaktadır. Yetim çocuklara her anlamda maddi-manevi destek sağlayan derneğimiz; onların sağlık, barınma, eğitim, sosyal-kültürel ve diğer alanlardaki hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmalarını amaçlamaktadır.

Siz de iyilik seferberliğine katılmak istiyorsanız derneğimizle irtibata geçmeniz mümkündür. Baba merhameti ve anne şefkatinden yoksun yetimlerimizin hayata tutunabilmesi, iyi bireyler olarak yetişebilmesi için faaliyet gösteren derneğimiz, yetimlerle ilgili bir çok projeye imza atmaktadır.

Derneğimiz iyiliğin egemen olması amacıyla çalışmakta ve doğru ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak siz değerli bağışçılarımın yapmış olduğu bağışlar ile ilgili fotoğraf ve video gönderimi sağlamaktadır.Böylece yaptığınız bağışın kime nasıl ulaştığı ve yetimlerin tebessümlerini sizlere ualştırmış olmaktayız.. Her imkânın, her nefesin sınırlı bir zaman için bahşedildiğini unutmamalı; elimizde fırsat verken değerlendirmelidir. İyilik için yarını beklememeli, yetimlerimize bugünden sahip çıkmalıdır.

Yetim Yardımı Hizmetlerimiz

Yetim yardımı kapsamında derneğimiz; yetimlere büyüyüp kendi ayakları üstünde durana kadar destek olmayı prensip edinmiştir. Gıdadan eğitime, barınmadan sağlığa kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için durmadan çalışmaktadır. Kendi kültürlerinden, topraklarından kopmalarını önlemek; kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için gayret göstermektedir.

Aile bireylerinin yanında yaşama imkânı olmayan yetimler, sıcak bir yuva ortamı sunan yetimhanelere yerleştirilmektedir. Yetim çocukların düzenli bakımları üstlenmekte; dönemsel yardımlarla da ekstra destek sağlanmaktadır.

Yetimhanelerin tadilat masraflarını karşılamak, ev eşyası almak, meslek edindirme kursları düzenleyerek yetim ailelerinin mesleki eğitimler almasını sağlamak, yetimlerin kıyafet ihtiyacını karşılamak, sağlık taramalarını gerçekleştirmek, onlar için eğlence programları düzenlemek gibi pek çok hizmet derneğimizin faaliyet alanına dâhildir.

Yetimlere yardım amacıyla gönderilen yardımlar havuzda toplanarak yetimlere ulaştırılmaktadır. Böylece savaşlar nedeniyle yetim kalan Çocukların kendi dillerinde eğitim alabilmeleri sağlanmakta ve eğitimden mahrum kalmaları da önlenmektedir.

Yetim Sponsorluk Sistemi

Yetim sponsorluğu sisteminde bir kişi, kurum, arkadaş grubu, aile, okul veya sınıf bir yetime sponsor olmaktadır. Aylık belli bir miktar bağış yaparak yetimlerimizden birine sponsor olmanız mümkündür.

Proje Sponsorluğu

Okul inşa ve tâdilât hizmetleri, yetimhane inşası, sağlık hizmetleri ve eğitim malzemelerinin karşılanması gibi proje bazlı çalışmalar da yine kişilerin, kurumların veya kuruluşların sponsorluğu kapsamında yürütülebilmektedir.

Yetim desteği

Yetim yardımı için gönderilen bağışlar bir havuzda değerlendirilerek kütüphane ya da yatakhane kurulumu, yetimhane tâdilâtları, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, sağlık hizmetleri, bayramlık giysi alımları ve benzeri projelerde kullanılmaktadır.

Yetim Giydirme

Bilhassa kış aylarında çocukların kazak, bot, atkı, eldiven, bere, mont gibi kışlık ihtiyaçlarının karşılanması çok önemlidir. Onların sıcacık ve yepyeni hediyelerle mutlu olmasını sağlamak için derneğimizle iletişim kurmanız yeterlidir.

Yetimler Çiçektir, Onları Soldurmayalım!

Her yetim çocuk, tüm çocuklar gibi en iyi şartlarda yaşamayı hak eder. Çocukları mutlu etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, yüzlerindeki gülümseme, kalplerindeki umut olmak, hayallerini gerçekleştirmek ise kuşkusuz eşsiz bir mutluluk kaynağıdır.

Sevginin, merhametin, insanlığın gereği yetimlere sahip çıkmaktır. Onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerinde sizin de payınızın olması, hem bu minik yavrularımıza hem de vatanımıza yapabileceğiniz en önemli yardımlardan biridir.

Öyleyse şimdi yetimlerimizin hayatına dokunma zamanı!