Su Kuyusu - Su Kuyusu | Kardeş Eli Derneği

Su Kuyusu

06.04.2021

Su kuyusu, İnsanların temel ihtiyaçlarından olan su ihtiyacını karşılamak için susuzlukla mücadele edilen  bölgelerdeki insanlar için oldukça mühimdir. Temiz ve yeterli suya hasret yaşayan insanların Temiz suya özlemini dindirmek ve suya kavuşmalarının sevincine vesile olmak amacı ile yapılır.

Bilindiği gibi su; gerek insanların, gerekse tüm canlıların en büyük yaşamsal ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyacın temin edilmesine vesile olmanın, susuzluk çeken yerlere su ulaştırmanın ne kadar önemli bir hayır işi olduğu âşikârdır. Üstelik bu, her şeyden önce bir insanlık görevidir.

Derneğimiz su sıkıntısı çekilen yerlerde su kuyuları açarak insanların kullanma ve içme suyu ihtiyaçlarını gidermektedir. Böylece susuzluğa bağlı salgın hastalıkları da önlemeyi amaçlamakta, su gereksinimini kalıcı bir biçimde gidererek hayvancılık ve tarımın gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Su Kuyularının Faydaları

• İhtiyaç sahiplerini hijyenik suya kavuşturur ve hayata bağlar.
  • Temiz kaynak suları yeraltından sondaj yöntemiyle çıkarılır ve bu da kirli sudan kaynaklı ölümlerin azalmasında büyük rol oynar.
  • Milyonlarca insana temiz ve tatlı su temin edilir. Bu sayede can kayıplarına sebebiyet veren tifo, dizanteri, kolera, çocuk felci ve ishal gibi hastalıklar engellenmektedir.
  • İnsanlar suya ulaşabilmek için saatlerce yol yürümek, türlü türlü meşakkatlere katlanmaktan kurtulmaktadır.

Su Kuyusu Nasıl Açılır?

Bölgelere göre su kuyusu bağışı farklılık göstermektedir. Ortalama  10-20  metre derinliğe sahip çukurlar kas gücüyle açılabilmekte ve bunlar su bulmak için yeterli gelmektedir. Fakat kaya çıkarsa suyun zeminine ulaşabilmek için sondaj makinası ile 100 metreye kadar  kullanımı gerekmektedir.

Sonraki aşama, kuyu duvarlarının betonlarla sağlamlaştırılması ve boruların yerleştirilmesidir. Yüzey zemin de gerekli mekanizmayla kaplanmakta; böylelikle temiz su borulardan yüzeye çıkma imkânı bulmaktadır.

Çıkarılan sudan en üst düzeyde yararlanılabilmesi amacıyla hayvanlar için yalak olacak biçimde, etrafı kapalı beton yapılar edilmektedir.

Su kuyusunun sac tabelalarına veya yapı duvarlarına gereken bilgiler yazılmakta; bağışçının ismi burada kalıcı hâle getirilmektedir. İsminizin su kuyusu çevresinde görünür olması, buradan su alan herkesin size duâ etmesine vesile olacaktır.

Açılan her bir su kuyusu için su analizleri sağlanmaktadır. Sudan yararlanacak olanların herhangi bir sağlık problemi yaşamamaları adına, yerel laboratuvarlardan su analiz raporları da temin edilmektedir.

Su kuyusunun elle açılması daha çok kırsal bölgelerde olmaktadır. Genellikle artezyen (sondaj) vurma yöntemi tercih edilmektedir. Kuyu sondaj makinesiyle açıldıktan  sonra Talep olması durumunda şadırvan yapılmakta ve 6,12 veya 20 çeşmeli şardırvan  inşaa edilmektedir.

Su Kuyusu Açtırmak İstiyorum, Ne Yapabilirim?

Su kuyusu hizmeti konusunda da tüm hizmetlerinde olduğu gibi faaliyetlerini titizlikle yürüten derneğimiz insânî hassasiyetleri ön planda tutmaktadır. Sağlık ve çevre koşullarına önem veren derneğimiz tüm hizmetlerini yönetmeliklere, hem de insanların taleplerine ve beklentilerine uygun olarak gerçekleştirmeyi ilke edinmiştir.

Su kuyusu açtırarak bu evrensel iyiliğe ortak olmak isteyenler derneğimizle irtibata geçerek detaylı bilgi edinebilir. Arzu edenler su kuyusu fonuna bağış yaparak ihtiyaç sahiplerinin suya kavuşmasına yardım edebilir.

Üstelik bu, tek seferlik değil; kuyunun suyu devam ettikçe sürüp giden bir iyilik olacaktır. Her bir damlası hayat olan su, dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine derneğimiz vasıtasıyla ulaştırılmaktadır.

Bu hizmete katkıda bulunmak size en büyük mânevî güzelliklerden birini yaşatacak, yaptığınız iyilik insanlar kuyudan yararlandıkça artarak büyüyecektir.Su Kuyusu Bağışında bulunmak için online sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Su Kuyusu Fiyatları Nedir ?