Katarakt Ameliyatı Bağışı - Katarakt Ameliyatı | Kardeş Eli Derneği

Katarakt Ameliyatı Bağışı

16.03.2021

Katarakt Nedir?

Dünyada çoğunlukla 40 yaş üzeri kişilerde ortaya çıkan bir hastalık olup, tedavi edilmediğinde körlüğe yol açar. Görme kaybını azaltan ve gözlerin netliğini bozan bu rahatsızlık özellikle gelişmemiş ülkelerde daha sık görülmektedir.

Göz bebeğinin arkasında göz merceği bulunmaktadır. Söz konusu yapı, zaman içinde saydamlığını kaybeder ve matlaşırsa katarakt oluşur. Bunun sonucunda kişi sanki her şeye kirli bir camın arkasından bakıyor gibi olur.

Katarakt Sebepleri

Yaşlılık, katarakt sorununun en temel sebebidir. İltihaplanma, göz tansiyonu gibi kronik rahatsızlıklar da bu sorunu tetikler. Kötü beslenmek, vitamin yetersizliği de katarakt oluşumu üzerinde etkilidir. Şiddetli ışığa uzun süre maruz kalma, göz travması gibi sebepler de kataraktı tetiklemektedir.

Katarakt Tedavisi

Katarakt ameliyatı bu hastalıkta tek çaredir. Ne yazık ki söz konusu rahatsızlığın ilaçla tedavi edilmesi mümkün değildir.

İşte derneğimiz, onlarca yardım faaliyetinin içerisinde katarakt ameliyatına da yer vererek insanlara ışık olmaktadır. Milyonlarca insan maddi ve teknik imkânsızlıklar nedeniyle ameliyat olamayarak görme yeteneğini kaybetmektedir.

Görme bozukluğu çekenlere aydınlık bir dünya sunabilmek bağışlarınız sayesinde mümkündür. Sağlık projelerine katılımda bulunarak insanlara bir çift göz de siz  olabilir, karşınızdaki kişinin bir ömür mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Tedavi yardımlarınız katarakt hastası kardeşlerimize aydınlık bir gelecek sunacaktır. Destekleriniz, dünyanın onlar için daha güzel bir yere dönüşmesini sağlayacaktır. Yaptığımız yardımlarla binlerce kişiye umut olmanın mutluluğunu yaşıyor, sizi de bu mutluluğa ortak olmaya davet ediyoruz.

İnsanların dünyaya bakan penceresini açmak, iki çift sağlıklı göz nîmetine kavuşmalarını sağlamak paha biçilemez bir iyiliktir. Bu iyilikte sizin de payınız olsun istiyorsanız derneğimiz vasıtasıyla bu mutluluğu paylaşmanız mümkündür.

Katarakt ameliyatı yardımı için yapacağınız bağışlar insanların bir ömür hayatına dokunacak, bitip tükenmek bilmeyen bir iyiliğe dönüşecektir.

İnsanın kendisi için istediğini başkası için de istemesi, diğer insanların yardımına koşması gerektiği hepimizin mâlumudur. İşte bunun en iyi yollarından biri de katarakt ameliyatı konusunda ihtiyaç sahiplerine destek olmaktır.

Unutmayın ki sizin için küçük olan bir iyilik başkaları için son derece büyüktür. Onların bu dünyaya başka bir perspektiften bakmasına, güzellikleri görebilmesine, kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabilmelerine yardımcı olmak için siz de katarakt ameliyatı bağışı yapabilirsiniz. Hizmetlerini yalnızca Türkiye ile sınırlamayan ve dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşma hedefiyle yola çıkan derneğimiz, katarakt ameliyatı hususunda da ırk, dil ve din ayrımı gözetmeden insanların yardımına koşmaktadır.

Katarakt Ameliyatı

10 milyon Afrikalı insan katarakt yüzünden görme yetisinden mahrum olmaktadır. iİnsanların dünyasına ışık olmak istiyorsanız katarakt ameliyatı için bağış yaparak onlara destek olmanız mümkündür.

İnsanlara umut olmak, hayallerini aydınlatmak sizin elinizdedir. Yolunuzu gözleyenleri bağışlarınızla sevindirip hayata bağlamanın size kazandıracağı mutluluk büyük olacaktır. Böyle bir iyiliğe vesile olmanın değeri neyle ölçülebilir?

Dünyanın pek çok yerinde hastalıklarla savaşan insanlar vardır. Sağlık hizmetlerinin yeterli olmadığı yerlerde katarakt sorunu da yaygındır. Siz şimdi onları görün ki, onlar da sizi görebilsin!

Katarakt; hijyen ve temiz su problemleri, sağlıksız ve yetersiz beslenme, sıcaklık sebebiyle güneşten etkilenme gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. Tedavi imkânı bulamayan binlerce insanın dünyası kararmaktadır. Bu yardımlar onların gözlerine de, dünyalarına da ışık olacaktır.

Katarakt yenidoğanlarda bile ortaya çıkabilmektedir. Şüphesiz ki insanların sevdiklerini, yemyeşil doğayı, binbir güzelliği görmesine vesile olmak bu dünyada yapılabilecek en büyük iyiliklerden biridir. Siz de ışık bekleyen katarakt hastalarına destek olmak, onları karanlıktan kurtarmak istiyorsanız derneğimizle irtibata geçmeniz yeterlidir.

• Zilhicce Ayı Nedir?
    Zilhicce ayı, İslam takviminin son ayıdır ve hemen hemen tüm İslam âleminde büyük öneme sahiptir. Bu özel ay, dini anlamına ek olarak, aynı zamanda İslam tarihinde çeşitli önemli olayların da gerçekleştiği bir dönemi temsil eder.
  • Zekat Nedir ve Ne Kadar Verilir?
    Zekat, İslam dinine göre zenginlik ölçüsüne göre kabul edilen bir miktarda mala sahip olan herkesin Allah rızası için ihtiyaç sahiplerine verilmesi gereken belli bir miktarı ifade eder. Zekat, mal sahibi kişilere yılda bir kez verilir ve bu miktara "nisap" denir.
  • Yemin Keffâreti Nasıl Yerine Getirilir?
    Yemin keffareti, bir kimsenin yeminini bozması durumunda ödemesi gereken bir tür cezai ödemedir. İslam hukukuna göre, yemin keffareti ne şekilde olursa olsun yemini bozan kişinin ödemeleri gerekir. Bu ödemenin yolu ise on fakire birer fitre miktarı para vermek veya on yoksulu doyurmak veya on ayrı günde birer fitre miktarı para vermek on yoksulu doyurmaktır.
  • Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Kaç Rekattır
    Ramazan ayı, İslam alemi için kutsal bir dönemdir. Bu ayda oruç tutmanın yanı sıra, teravih namazı da büyük bir önem taşır. Teravih namazı, nafile namazlardan biri olup, ramazan ayında cemaatle kılınması sünnettir ve bu şekilde kılınması makbuldür.
  • Safer Ayı Nedir?
    Müslümanlar için önemli ve mübarek sayılan aylardan biri olan Safer ayı, İslam takviminde ikinci ay olarak bilinmektedir. Halk arasında uğursuz olarak bilinse de, böyle birşeyin mümkün olmadığı hadislerde belirtilmektedir. Peki Safer ayı nedir ve neden halk arasında uğursuz olarak bilinir?