Namaz Rekatları - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Namaz Rekatları

13.08.2024

Namaz Rekatları

Namaz rekatları ve kılınışları namaz kılmaya başlayacak olan birçok müslümanın araştırdığı konulardan biri olmaktadır. Uzun süredir kılmayan veya karıştıran birçok kişi ise çeşitli kaynaklara başvurmaktadır. Bu kaynaklar üzerinden de her namaz vaktinin farzlarının ve sünnetlerinin kaç rekat olduğunu öğrenmektedir.

 

Günümüzde her Müslüman günün 5 vakti namaz kılmaktadır. Kılınan her vaktin ise birbirinden farklı zamanları olduğu gibi rekatları da farklı olmaktadır. Peki ya günlük namaz rekatları nedir?

 

Günlük Namaz Rekatları Nedir?

Günlük namaz rekatları her vakite göre değişkenlik göstermektedir. Her vaktin ise belli bir süresi bulunmaktadır. Bu rekatlar ise o süre içerisinde kılınmalı eğer kılınmadıysa da mutlaka kazasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Namazların rekatlarını sıralamamız gerekirse;

 

  • Sabah Ezanı: Toplamda 4 rekattan oluşmaktadır. 2 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmaktadır. Namaz kılınırken ise öncelik olarak sünnet sonrasında ise farz kılınmaktadır. Öğle Namazı: Öğle namazı ezanın okunması ile ikindi ezanı arasındaki süreçte kılınmalıdır. Toplamda 10 rekattan oluşmaktadır. 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnetten oluşmaktadır. İkindi Namazı:  Toplamda 8 rekat olmaktadır. 4 rekat sünnet, 4 rekat farz olmaktadır. İkindi ile akşam ezanı arasında ki vakitte kılınması gerekmektedir.
  • Akşam Ezanı: Toplamda 5 rekat olmaktadır. 3 rekat farz, 2 rekat sünnet olmaktadır. Akşam namazının diğer namazlardan ayıran farkı ise ilk olarak 3 rekatlık farzın kılınıyor olmasıdır. Diğer vakitlerde ilk olarak sünnet namazları kılınmaktadır.
  • Yatsı Namazı: Yatsı namazı toplamda 10 rekattan oluşmaktadır. 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olmaktadır.
  • Yatsı namazından sonra ise vitir namazı kılınmaktadır. Vitir namazı 3 rekat olmaktadır. Farz veya sünnet değil, vaciptir.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Borcu Olan Bir Kişi Kurban Kesebilir mi?
    Borcu Olan Bir Kişi Kurban Kesebilir mi?
  • 2025 Yurt Dışı Kurban Bağışı Ne Kadar?
    2025 yılında yurtdışı kurban bağışı, ihtiyaç sahiplerine ulaşma amacıyla Afrika ve Asya bölgelerinde yoğunlaşarak, Müslüman toplulukların desteğini bekliyor.
  • Kurban Kesmek Farz mıdır?
    Kurban Bayramı yaklaştıkça, birçok kişi "Kurban kesmek farz mı yoksa vacip mi?" sorusunu merak etmektedir. Bu önemli İslami vecibe, Müslümanlar arasında sıkça tartışılan bir konu olup, dini yükümlülükler çerçevesinde farklı yorumlara sahiptir.
  • Evi Arabası Olan Kurban Kesmek Zorunda mı?
    Ev ve araba alma durumları, birçok kişi için hayatlarında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tür büyük yatırımlar yapıldığında, özellikle kurban kesilmesi yaygın bir gelenek haline gelmiştir.
  • Taksitle Kurban Alınabilir mi?
    Kurban ibadetinde esas olan niyet ve mülkiyetin sağlanmış olmasıdır.