Ayetel Kürsi Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ayetel Kürsi Suresi

27.09.2024

Ayetel Kürsi Suresi

Aytel Kürsi suresi Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biridir. Her ne kadar "Şiirin Efendisi" olarak adlandırılsa da her türlü kazadan, beladan ve nazardan korunmak için de yaygın olarak okunmaktadır. Bakara suresinin 255. ayeti Ayetel Kürsi'nin manasını anlayıp tekrar okumalısınız.

Ayetel Kürsi Faydaları

Ayetel Kürsi, pek çok faziletleri ve faydaları olan bir duadır. Peygamberimiz (sav)'in faydalarını bildirdiği bu kıymetli duayı tekrarlamak, iyiliğe davet, kötülüğe de hazineye vesile olacaktır. Binbir faydası olan bu ayetin okunması, yaşlı-genç, hasta-sağlıklı, gücü yeten herkese tavsiye edilir. Ayetel Kürsi'nin faziletleri ve anlamları şöyledir:

  1.  Yatmadan önce okumak sizi sabaha kadar kazalardan ve sorunlardan korur, huzurlu ve dinlendirici bir uyku sağlar. Hz Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Yatağınızda Aytel Kürsi'yi okuyun. Her zaman Allah'ın koruması altında olursunuz ve sabaha kadar hiçbir şeytan yanınıza yaklaşamaz."
  2.   Ayetel Kürsi her an okunabilen, pek çok fayda ve bereket getiren bir duadır. Zenginlik, sağlık, bolluk ve berekete şükran ifade etmek için söylendiğinde bolluğu, sağlığı ve mutluluğu artırır.
  3.  Bu dua Allah'ın en büyük sıfatlarını içerir ve Allah'ı anmak bin sevap getirir ve Yüce Yaratıcının rızasını kazanır.
  4.  Bu duayı sık sık tekrarlamayı alışkanlık haline getiren bir Müslüman, kazandığı sevaplar sayesinde semavî nazırlar arasına girer. Günahların bağışlanmasını sağlayan Ayetel Kürsi, kabir ve cehennem azabından kurtuluşa ulaşmanın en büyük anahtarlarından biridir.

Ayetel Kürsi Okunuşu

- Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,

- lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,

- ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,

- velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,

- velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Kurban Kesmek Farz mıdır?
    Kurban Bayramı yaklaştıkça, birçok kişi "Kurban kesmek farz mı yoksa vacip mi?" sorusunu merak etmektedir. Bu önemli İslami vecibe, Müslümanlar arasında sıkça tartışılan bir konu olup, dini yükümlülükler çerçevesinde farklı yorumlara sahiptir.
  • Evi Arabası Olan Kurban Kesmek Zorunda mı?
    Ev ve araba alma durumları, birçok kişi için hayatlarında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tür büyük yatırımlar yapıldığında, özellikle kurban kesilmesi yaygın bir gelenek haline gelmiştir.
  • Taksitle Kurban Alınabilir mi?
    Kurban ibadetinde esas olan niyet ve mülkiyetin sağlanmış olmasıdır.
  • Kimler Kurban Kesemez?
    yani kurban kesme yükümlülüğü, temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra belli bir mal varlığına sahip olanlara aittir. Bu şartları taşımayan kişilere kurban vacip değildir.
  • 2 Mayıs Cuma Hutbesi
    2 Mayıs 2025 tarihli Cuma Hutbesi, İslam dünyasında birlik ve beraberliğin önemine dair derinlemesine bir anlayış sunuyor.