Nafile Kurban Nedir? - Kurban Bağışı | Kardeş Eli Derneği

Nafile Kurban Nedir?

06.04.2021

Allâhü Te’âlâ’ya şükretmek için yapılabilecek pek çok ibâdet vardır. Nafile namaz, nafile oruç, nafile hac olduğu gibi nafile kurban da bir ibâdettir. Kurban bayramı haricindeki günlerde Allâhü Te’âlânın rızâsını kazanmak için kesilen bu kurbanlar, dînî bir yükümlülük olmadığı halde kesildiği için nâfile adını alır.

Nafile kurban; vâcip olmadığı halde sevap kazanmak amacıyla kesilen kurbandır. Hayır yapmak, sevap kazanmak amacıyla kesilen bu kurbanlar da şüphesiz ki çok fazîletli, büyük bir ibâdettir.

Derneğimiz vekâletini aldığı kişilerin kurbanlarını en uygun hayvanlardan seçer. Kurbanlıkların kesiminde İslâmî hassasiyetlere uygun olarak hareket edilir. Ardından ihtiyaç sahipleri belirlenerek kişilere ulaştırılması sağlanır. Kesilen kurbanların videosu ve fotoğrafları da kişilere gönderilerek ayrıntılı bilgilendirmede bulunulur.

Nafile Kurban Bağışı

Derneğimiz tüm küçükbaş ve büyükbaş kurban bağışlarını büyük bir hassasiyetle, gereğine uygun olarak değerlendirmektedir. Bu durum nafile kurbanlar için de geçerlidir. Kimsesizlerin, yetimlerin, mağdurların ve yoksulların yüzü gülsün, bir lokma et özlemi çekenler bu sevinci yaşasın ve insanlar kurban ibâdetini en doğru şekilde yerine getirsin diye bu alanda da hizmet veren derneğimiz dînî kurallara sıkı sıkıya bağlıdır.

Kurban kesimleri ve dağıtımı özenli bir şekilde gerçekleştirilmekte, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Derneğimize vekâlet verildikten sonra nafile kurban kesimiyle ilgili tüm süreç hakkında adım adım bilgilendirme yapılmaktadır.

Kurban etleri yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanında ihtiyacı olanlara dağıtılmaktadır. Dul ve muhtaç kimseler, engelliler,  yetimhâneler, Kur’an kursları, aşevleri, kurban etlerinin dağıtıldığı yerlerden bazılarıdır.

16 ülkede faaliyet gösteren derneğimiz, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da aktif olarak hizmet vermektedir. Yemen,Gazze,Asya,Afrika gibi pek çok ülkedeki mazlumları da yardımlarıyla sevindiren derneğimiz; bu bereketi tüm insanlığa ulaştırmak için çalışmaktadır.

Nafile kurban ile Allâhü Te’âlâ’ya yaklaşmak, muhtaçların yüzünü güldürmek isteyenler bu hayırlı niyetini derneğimiz vasıtasıyla gerçekleştirebilir.

Derneğimiz nafile kurban bağışlarını da emânet bilinciyle kabul eder. Kurbanlık hayvanın belirlenmesinden kesilip dağıtılmasına kadar tüm aşamaların takibini yerine getirir. Kesim işlemine bizzat yerinde tanık olur. Tüm kontrolleri gerçekleştirir. Her şeyin hijyen kurallarına ve İslâmî usüllere uygun olmasını sağlar.

Veteriner hekimler eşliğinde yapılan kesim işleminden sonra kurbanlıklar paylar hâlinde ilim talebeleriyle, yoksul durumdaki kişilerle, ülkemizden ve başka ülkelerden ihtiyaç sahipleriyle buluşturulur.

Derneğimiz kurban kesimine yönelik anlık SMS bildirimi, video ve fotoğraf gönderimi sağlayarak kişileri kurbanlarıyla ilgili detaylı şekilde bilgilendirmektedir.

Derneğimize nafile kurban bağışında bulunmak isteyenler web sitemizde yer alan hesap bilgilerini kullanabileceği gibi öncesinde derneğimizle irtibata geçerek daha kapsamlı bilgi talebinde bulunabilir.

Şüphesiz ki nafile kurban olarak bir küçükbaş  bağışlamak bile son derece fazîletli bir ameldir. Yani burada asıl olan bağışın miktarı, kurbanın büyüklüğü, etin çokluğu değil hâlis niyettir.

Allahü Te’âlâ’nın rızâsına nâil olmak için nâfile kurban ibâdetini yerine getirmek isteyenler bunu kendilerinin yerine İslâmî hassasiyeti yüksek bir derneğin yapmasını tercih edebilirler.

İşte derneğimiz bu minvalde faaliyet göstermekte, bütün kurban bağışlarında olduğu üzere nafile kurbanlarda da dînî hükümleri yerine getirmektedir. İnsan sağlığı ve çevre bilinci konusunda da duyarlı olan derneğimiz, kurban kesim işlemlerinde tüm bunları göz önünde bulundurmaktadır.

Dağıtım işlemlerini de büyük bir titizlikle yerine getiren derneğimiz kesilen tüm kurbanları ihtiyaç sahiplerine iletmektedir. Böylece kurbanlarınız yerine ulaşmış olmaktadır

Paylaşmanın en büyük mutluluk kaynağı olduğuna inanan derneğimiz, nafile kurban bağışlarına da aynı anlayış çerçevesinde yaklaşmaktadır. Siz de kurbanınızın doğru olarak kesilip hak eden kişilerle buluşmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.