Dua Kabul Olması İçin Dua - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Dua Kabul Olması İçin Dua

16.08.2024

Dua Kabul Olması İçin Dua

İnsan doğası gereği sıkıntıya düştüğü an Allah'a dua etmeye başlar. Dua etmek hem bir ümit hem de Allah'tan merhamet istemenin yoludur. Hayat zorluklarına karşı insanlar için en huzurlu seçenek haline gelmektedir. Yaşanılan bu duruma karşı pek çok kişi tarafından dua kabul olması için dua gibi başlıklar araştırılıyor. Doğru ve kalpten yapılan bir dua ile bireylerin istedikleri sonuca ulaşması mümkün hale gelmektedir.

Dua etmek, Allah'a yalvarmak ve Allah'tan yardım istemek anlamlarına gelmektedir. Ya karış olarak da ifade ettiğimiz dualar çoğu zaman gerçekleşmediğinde bizi merak içinde bırakır. Buna karşı söyleyebiliriz ki Allah her zaman kullarını duymakta ve görmektedir. Edilen duaya karşı hayatımız için en hayırlısını oluşturacaktır. Duanın kabul olması için günümüzde yer alan birçok ayete rastlamak mümkün. Bu ayetlerden yararlanırken en önemli unsur ise kalbimizle içtenlikle dua etmek olacaktır. Dua ederken kabul edilmesi için kullanılacak dualardan birisi Fatiha suresinin 5. Ayetidir. “İyyake na’büdü ve iy’yake nestain” olmaktadır. Bu ayete göre yalnız Allah'a kulluk eder, yalnız Allah'tan isteriz  anlamına gelmektedir.

Dua Nasıl Edilmelidir?

Dua kabul edilmesi için dua etmeden önce samimiyet ortamı oluşmalıdır. Yani dua etmeden önce mutlaka tövbe etmeli Allah'ın huzuruna samimiyetle çıkmalıyız. Gözü haramda olan kişilerin duası kabul olmaz. İşlediğimiz günahlara karşı tövbe etmeye ve elde ettiğiniz pişmanlık ile Allah’a dua etmeliyiz. Böylece saf kalplilikle edilen dualar daha kolay bir şekilde kabul edilecek ve sonuç gösterecektir.

Dua etmek için herhangi bir zaman koşulu yoktur. İstediğimiz an istediğimiz yerde Allah ile konuşabilir istediğimiz duayı edebiliriz. Dua etmeden önce abdest alınmasında fayda vardır ancak zorunlu değildir,

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir:
  • İslam Ahlakının Konusu
    İslam ahlakı, insanın davranışlarını Kur'an ve sünnet ışığında değerlendiren bir ahlak sistemidir. İslam ahlakının konusu, insanın iç dünyasını ve dış davranışlarını Allah’ın rızasına uygun hale getirmektir. Bu açıdan, İslam ahlakı sadece bireysel değil, toplumsal hayatı da şekillendiren kapsamlı bir değerler bütünüdür.
  • Ahlak İle Terbiye İlişkisi
    Ahlak ve terbiye kelimelerinin anlamları birbiri ile ilişkili kelimelerdir. Toplumların temel yapı taşlarını oluşturan bu iki kavram, insanın hem bireysel gelişiminde hem de toplumsal uyumunda kritik roller üstlenir.