Çocuk Çocuktur! - Genel Haberler | Kardeş Eli Derneği
Tüm Haberler

Çocuk Çocuktur!

12.05.2020

Bugün dünyada milyonlarca çocuğa çocuk olma şansı verilmiyor. Binlerce çocuk büyümeden ölüyor, okula gidemiyor, oyun oynayamıyor, çocuk gibi hissetmek nedir bilmiyor. Ailesinden ayrı yaşamaya çalışan binlerce çocuk, kaçırılan yüzlerce can var. Dünyada durumun en kötü olduğu bölge olan Sahra Güneyi Afrika’sında en az 247 milyon çocuk ve her üç çocuktan ikisi çok yönlü yoksulluk içinde, yani yaşayıp gelişebilmek için gerekli olan temel ihtiyaçlardan yoksun bulunmaktadır.

Dünya çapınca 250 binden fazla çocuk asker, her geçen 5 saniyede açlıktan ölen çocuklar, ailesine bakmakla yükümlü çocuklar, zorla çalıştırılan, kaçırılan, suiistimal edilen çocuklar ve daha nicesi.

Çocuklar bu dünyada yaşayamıyor. Yoksulluk, açlık, hastalık, kimsesizlik çocukları var edemiyor. Yüz milyonlarca çocuğa bu dünyada adil bir yaşam şansı tanınmaması yalnızca bu çocukların geleceğini tehdit etmekle kalmıyor bu durum kuşaktan kuşağa geçerek dezavantaj döngüleriyle toplumların da geleceğini tehlikeye düşürüyor.

Bugün bir tercihle karşı karşıyayız: ya çocuklara yardım edeceğiz ya da dünyamızın bugünkünden de eşitsiz ve adaletsiz hale gelmesine göz yumacağız.

Kardeş Eli Derneği olarak bizler çocuklarımızı tercih ediyoruz. Çocukların iyi yaşam şartlarında yaşamaları için ‘Çocuk Çocuktur’ yardım hareketini başlatıyoruz. Her çocuğun özgürce oyun oynayabilmesi, okula gitmesi, aç kalmaması ve iyi yaşam şartlarında yaşamasına destek olmayı hedefliyor, bağışçılarımızın da destekleri ile yardımlarımızı dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmayı amaçlıyoruz.