Çocuk Çocuktur! - Genel Haberler | Kardeş Eli Derneği
HABERLER
Tüm Haberler

Çocuk Çocuktur!

12.05.2020

Bugün dünyada milyonlarca çocuğa çocuk olma şansı verilmiyor. Binlerce çocuk büyümeden ölüyor, okula gidemiyor, oyun oynayamıyor, çocuk gibi hissetmek nedir bilmiyor. Ailesinden ayrı yaşamaya çalışan binlerce çocuk, kaçırılan yüzlerce can var. Dünyada durumun en kötü olduğu bölge olan Sahra Güneyi Afrika’sında en az 247 milyon çocuk ve her üç çocuktan ikisi çok yönlü yoksulluk içinde, yani yaşayıp gelişebilmek için gerekli olan temel ihtiyaçlardan yoksun bulunmaktadır.

Dünya çapınca 250 binden fazla çocuk asker, her geçen 5 saniyede açlıktan ölen çocuklar, ailesine bakmakla yükümlü çocuklar, zorla çalıştırılan, kaçırılan, suiistimal edilen çocuklar ve daha nicesi.

Çocuklar bu dünyada yaşayamıyor. Yoksulluk, açlık, hastalık, kimsesizlik çocukları var edemiyor. Yüz milyonlarca çocuğa bu dünyada adil bir yaşam şansı tanınmaması yalnızca bu çocukların geleceğini tehdit etmekle kalmıyor bu durum kuşaktan kuşağa geçerek dezavantaj döngüleriyle toplumların da geleceğini tehlikeye düşürüyor.

Bugün bir tercihle karşı karşıyayız: ya çocuklara yardım edeceğiz ya da dünyamızın bugünkünden de eşitsiz ve adaletsiz hale gelmesine göz yumacağız.

Kardeş Eli Derneği olarak bizler çocuklarımızı tercih ediyoruz. Çocukların iyi yaşam şartlarında yaşamaları için ‘Çocuk Çocuktur’ yardım hareketini başlatıyoruz. Her çocuğun özgürce oyun oynayabilmesi, okula gitmesi, aç kalmaması ve iyi yaşam şartlarında yaşamasına destek olmayı hedefliyor, bağışçılarımızın da destekleri ile yardımlarımızı dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmayı amaçlıyoruz.

Paylaş
SON HABERLER
  • Kardeş Eli Derneği İsmail Hacı Süleyman Ve Ailesi Anısına Uganda’da Mescid Açtı
    17 Ülke Ve 172 Farklı Yoksul Bölgeye Ulaşmayı Hedefleyen Kardeş Eli Derneği olarak, Hacı Süleyman Ve Ailesinin Anısını Yaşatmak İçin Afrika- Uganda’da Mescid Açtık.
  • Kardeş Eli Derneği Kurban Bağışı Fiyatlarını Açıkladı
    ‘Kurban Mutluluktur’ sloganıyla Kurban Bayramı’na hazırlanan Kardeş Eli Derneği, hayırseverleri vekâlet yoluyla emanet ettiği vacip kurbanlar ile bu bayramda da farklı coğrafyalarda gönül köprüsü kurmaya davet ediyor. 17 ülke ve 172 farklı yoksul bölgeye ulaşmayı hedefleyen dernek, milyonlarca yardıma muhtaç insana bayram sevinci yaşatmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
  • Deprem Bölgelerine Yardımları Ulaştırmaya Devam Ediyoruz
    ‘Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için bütün çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Bu sorumluluk hepimizin, ilk günden itibaren bölgedeyiz. Sabah erkenden yola çıkarak bölgede neler yapabileceğimize dair fizibilite çalışmalarını çıkarttık. Battaniye, gıda, kış paketi en önemli ihtiyaçların başında geliyor. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız’
  • Yaraları Birlikte Sarıyoruz!
    Yaraları Birlikte Sarıyoruz!
  • Bartın Amasra Şehitleri Anısına Su Kuyusu Açtık
    ‘Maden Ocağında Gerçekleşen Patlamada Hayatını Kaybeden ve Tüm Türkiye’yi Derinden Üzen Maden Şehitlerinin Anısını Yaşatmak İçin Afrika Uganda’da Su Kuyusu Açtık’