Ramazan Kaç Gün? - Ramazan | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Kaç Gün?

11.09.2024

Ramazan Kaç Gün?

Sağlık durumu yerinde olan her Müslüman’ın oruç tutması farzdır. Bir ay süren bu ibadetin sonunda Ramazan Bayramını kutlarız. Tüm aylardan daha hayırlı olan Ramazan bayramı, Ramazan’ın bitişini eda etmek anlamına gelmektedir Ramazan Bayramı. Peki Ramazan kaç gün? Ramazan ayı 1 Mart 2025 tarihinde cumartesi günü başlayacak. Bazı yıllarda 29 gün süren Ramazan ayı, 2025 yılında 29 gün sürecektir. Ramazan ayı bitimi ise, 29 Mart 2025 Cumartesi Günü 00:00 dır.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayının önemi dinimizde büyük bir yer kaplar ve diğer aylar arasında seçkin bir yere sahiptir. Çünkü kutsal kitabımız olan Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmış. Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayırmasına yardımcı olan Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmaktadır Yüce Allah. Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayına "on bir ayın sultanı" denilmiştir. Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir Kur'an. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir Peygamberimiz. Temel ibadetlerimizden olan orucun bu ay içinde tutulması Ramazan ayının önemi arasında yer alır dinimizde. "Kim Ramazan ayına ulaşır ise eğer oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurmuş Kur'an'da Yüce Allah. Ramazan ayında oruç tutulmasını emretmiştir Yüce Allah. Müslümanlar bu nedenle ramazan ayı boyunca oruç tutmaktadırlar. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir Sevgili Peygamberimiz.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.