Yasin Suresi Türkçe Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

04.10.2024

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

Yasin Suresi, Kur’ân-ı kerîmin 36. sûresidir ve toplamda 83 ayetten oluşur.  Cin sûresinden sonra, Furkan sûresinden önce inmiştir. Mekkede indirilmiştir. Yâsîn diye başladığı için,sûre bu ismi almıştır. Genellikle Kur'an'ın kalbi olarak adlandırılır. Yasin suresinin Türkçe okunuşu surenin 83 ayetten oluşmasından kaynaklı fazlaca uzundur.

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Yasın
  2. Vel kur’anil hakiym
  3. İnneke le minel murseliyn
  4. Ala sıratım müstekıym
  5. Tenziylel aziyzir rahıym
  6. Li tünzıra kavmem ma ünzıra abaühüm fehum gafılun
  7. Le kad hakkal kavlü ala ekserihim fehüm la yü’minun
  8. İnna cealna fı a’nakıhim ağlalen fe hiye ilel ezkani fehüm mukmehun
  9. Ve cealna mim beyni eydıhım seddev ve min halfıhım sedden fe agşeynahum fehum la yubsırun
  10. Ve sevaün aleyhim e enzertehüm em lem tünzirhüm la yü’minun

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

  1. Yâ Sîn.
  2. 3.4. (Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur’an’a and olsun ki, sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilensin.
  1. 6. Kur’an, ataları uyarılmamış ve bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiş.
  1. And olsun ki onların çoğu üzerine o söz hak olmuştur ve artık iman etmez onlar.
  2. Onların boyunlarına demir halkalar geçirdik ve o halkalar çenelerine dayanmıştır. Bu sebeple onların kafaları yukarıya kalkık durumdadır.
  3. Biz, onların önlerine bir set ve arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik ki artık görmez onlar.
  4. Onları uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir ve onlar inanmaz.

Yasin Suresinin Önemi

Yasin suresinin önemi, İslam inancının üç temel unsurunu "Allah'ın birliği, Nebilik ve ahiret" en güçlü delilleriyle işler. Resulü Ekrem Efendimiz (S.A.V.) Yasin suresi için şunu buyurmuştur ; "Her şeyin bir kalbi vardır, Kuran'ın kalbi de Yasin'dir." Sure, çeşitli kıssalar aracılığıyla insanlara dersler verir. Geçmiş toplumların durumları ve onların aldıkları dersler, günümüz için önemli birer ibret kaynağıdır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Peygamberimize Karşı Vazifelerimiz Nelerdir?
    İslam inancında, Allah’a olan bağlılık kadar O’nun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) duyulan sevgi ve itaat de büyük önem taşır. Kur’an-ı Kerim’de bu konu şu şekilde açıkça belirtilir:
  • İslam Ahlakının Konusu
    İslam ahlakı, insanın davranışlarını Kur'an ve sünnet ışığında değerlendiren bir ahlak sistemidir. İslam ahlakının konusu, insanın iç dünyasını ve dış davranışlarını Allah’ın rızasına uygun hale getirmektir. Bu açıdan, İslam ahlakı sadece bireysel değil, toplumsal hayatı da şekillendiren kapsamlı bir değerler bütünüdür.
  • Ahlak İle Terbiye İlişkisi
    Ahlak ve terbiye kelimelerinin anlamları birbiri ile ilişkili kelimelerdir. Toplumların temel yapı taşlarını oluşturan bu iki kavram, insanın hem bireysel gelişiminde hem de toplumsal uyumunda kritik roller üstlenir.
  • Risalet Ne Demek?
    Risalet, İslam'da önemli bir kavramdır ve rasullük ve peygamberlik ile yakından ilişkilidir. Bu terim, Allah'ın mesajını insanlara iletme görevini ifade eder ve bir kişi ya da tarafın mesajını diğerine iletme anlamında elçilik olarak yorumlanabilir.
  • Hucurât Suresi 5. Ayeti ve Meali
    Kur'an-ı Kerim'in 49. suresi olan Hucurât Suresi, toplumsal düzen ve ahlaki değerler konusunda Müslümanlara önemli öğütler sunar. Özellikle surenin 5. ayeti, günümüzde de büyük anlam taşıyan sabır ve teenni (acele etmeme) kavramlarına dikkat çeker.