Yasin Suresi Türkçe Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

04.10.2024

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

Yasin Suresi, Kur’ân-ı kerîmin 36. sûresidir ve toplamda 83 ayetten oluşur.  Cin sûresinden sonra, Furkan sûresinden önce inmiştir. Mekkede indirilmiştir. Yâsîn diye başladığı için,sûre bu ismi almıştır. Genellikle Kur'an'ın kalbi olarak adlandırılır. Yasin suresinin Türkçe okunuşu surenin 83 ayetten oluşmasından kaynaklı fazlaca uzundur.

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Yasın
  2. Vel kur’anil hakiym
  3. İnneke le minel murseliyn
  4. Ala sıratım müstekıym
  5. Tenziylel aziyzir rahıym
  6. Li tünzıra kavmem ma ünzıra abaühüm fehum gafılun
  7. Le kad hakkal kavlü ala ekserihim fehüm la yü’minun
  8. İnna cealna fı a’nakıhim ağlalen fe hiye ilel ezkani fehüm mukmehun
  9. Ve cealna mim beyni eydıhım seddev ve min halfıhım sedden fe agşeynahum fehum la yubsırun
  10. Ve sevaün aleyhim e enzertehüm em lem tünzirhüm la yü’minun

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

  1. Yâ Sîn.
  2. 3.4. (Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur’an’a and olsun ki, sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilensin.
  1. 6. Kur’an, ataları uyarılmamış ve bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiş.
  1. And olsun ki onların çoğu üzerine o söz hak olmuştur ve artık iman etmez onlar.
  2. Onların boyunlarına demir halkalar geçirdik ve o halkalar çenelerine dayanmıştır. Bu sebeple onların kafaları yukarıya kalkık durumdadır.
  3. Biz, onların önlerine bir set ve arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik ki artık görmez onlar.
  4. Onları uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir ve onlar inanmaz.

Yasin Suresinin Önemi

Yasin suresinin önemi, İslam inancının üç temel unsurunu "Allah'ın birliği, Nebilik ve ahiret" en güçlü delilleriyle işler. Resulü Ekrem Efendimiz (S.A.V.) Yasin suresi için şunu buyurmuştur ; "Her şeyin bir kalbi vardır, Kuran'ın kalbi de Yasin'dir." Sure, çeşitli kıssalar aracılığıyla insanlara dersler verir. Geçmiş toplumların durumları ve onların aldıkları dersler, günümüz için önemli birer ibret kaynağıdır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.