Yasin Suresi Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Okunuşu

09.10.2024

Yasin Suresi Okunuşu

Yasin Suresi ya da Yasin-i Şerif olarak adlandırılan bu sure 83 ayetten müteşekkildir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tarafından tavsiye edilmiş olan ve pek çok fazileti bulunan Yasin Suresi okunuşu,

Bismillahirrahmanirrahîm

  1. Yâsîn
  2. VeI Kur'ân-iI hakîm
  3. İnneke IemineI mürseIîn
  4. AIâ sırâtın müstakîm
  5. TenzîIeI azîzirrahîm
  6. Li tünzira kavmen ma ünzira âbâühüm fehüm gâfiIûn
  7. Lekad hakkaIl kavIü aIa ekserihim fehüm Ia yü'minun
  8. İnnâ ceaInâ fî a'nâkihim agIâIen fehiye iIeI ezkâni fehüm mukmehûn

 

Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın (c.c) adıyla

  1. Yâ, Sîn.
  2. Yemin oIsun o hikmetIerIe doIu bir Kur'an ki,
  3. Hiç kuşkusuz, sen, gönderiIen eIçiIerdensin;
  4. Dosdoğru bir yoI üzerindesin.
  5. Azîz ve Rahîm'in indirdiği üzeresin.
  6. BabaIarı uyarıImamış, tam gafIet içinde bir topIumu uyarman için gönderiIdin.
  7. Yemin oIsun onIarın çoğuna söz hak oImuştur ve artık iman etmez onlar.
  8. Biz onIarın boyunIarına bukağıIar geçirdik. Bu kağıIar çeneIere dayanmış da bu yüzden onIarın kafaIarı yukarı kaIkık.

Yasin Suresi Konusu

Hz. Muhammed aleyhisselâmın hak peygamber olduğu ona indirilen Kur’an deliliyle açıklanmıştır ve başka peygamberlerin tevhid mücadelelerinden bir kesit verilerek bu uğurda büyük sıkıntılara katlanan Resûl-i Ekrem ve ona tâbi olanlar teselli edilmiştir. Allah Teâlâ’nın birlik ve kudret delillerine, evrendeki yaratılış sırlarına dikkat çekilerek öldükten sonra dirilme gerçeği ve bunun sonuçları üzerinde durulmuştur. Râzî’nin belirttiği üzere bu sûrenin, İslâm inançlarının üç temel umdesinin (Allah’ın birliği, peygamberlik ve âhiret) en güçlü delillerle işlenmesine hasredildiği söylenebilmektedir. Yasin Suresi, hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemli dersler ve mesajlar içerir. Özellikle iman, peygamberlik, ahiret ve Allah’ın kudreti gibi temel konuları ele alır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Siyer Ne Demektir?
    Siyer, Arapça kökenli bir kelime olup "yürümek, bir yol izlemek" anlamına gelen sîrah kelimesinden türemiştir. Kavramsal olarak, İslam'ın ilk dönemlerinde ortaya çıkmış ve zamanla sistemleşen önemli bir ilim dalını ifade eder. İslam literatüründe ise bu terim, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatını, ahlakını, savaşlarını, davet yöntemlerini ve insanlarla olan ilişkilerini anlatan ilim dalıdır.
  • Misvak Nedir?
    Misvak, Salvadora Persica ağacının dallarından elde edilen, doğal bir diş temizleme aracıdır. Asırlardır İslam geleneğinde kullanılan bu bitkisel diş fırçası, içerdiği doğal antibakteriyel bileşenler sayesinde diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Yüzyıllardır özellikle İslam kültüründe yer edinmiş bu geleneksel ürün, hem dini açıdan hem de sağlık açısından önemli faydalar sunar. Hz. Muhammed'in sünnetinde yer alan misvak kullanımı, Müslümanlar arasında ibadet öncesi bir temizlik ritüeli olarak yaygındır. Diş fırçasının atası olarak kabul edilen misvak, modern araştırmalarla da ağız ve diş sağlığına olan katkıları nedeniyle sıkça önerilmektedir. Diş eti hastalıklarını önlemesi, ağız kokusunu gidermesi ve doğal olarak dişleri beyazlatması, misvakın günümüzde bile tercih edilmesinin başlıca sebepleridir.
  • Ehl-İ Beyt Ne Demek? Kimlere Ehl-İ Beyt Denir?
    Ehl-i Beyt, İslam dünyasında derin bir saygı ve sevgiyle anılan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesini ifade eden bir kavramdır. Peki Ehl-i Beyt kimlerden oluşur? Neden bu kadar önemlidir? Detaylara birlikte bakalım.
  • Eşarilik Nedir?
    Eş'ârîlik, ya da Eş'ârîyye, islamın içinde önemli bir teoloji ekolü olarak ortaya çıkmış ve sunni düşünce geleneğinde önemli bir yer edinmiştir. İikadi mezheplerden biri olan Eş'ârilik, İslam düşünce tarihinde akaid ve kelam alanlarında derin izler bırakmıştır.
  • Ahlak Nedir?
    Ahlak kavramı, Arapça kökenli olup "hulk" sözcüğünden gelmektedir ve "huy" anlamına gelir. Arapça dilinde ahlak-ı hamide ve ahlak-ı hasene iyi ahlak anlamında kullanılırken, ahlak-ı zemime ve ahlak-ı seyyie ise kötü ahlak olarak tanımlanmaktadır