Yasin Suresi Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Okunuşu

09.10.2024

Yasin Suresi Okunuşu

Yasin Suresi ya da Yasin-i Şerif olarak adlandırılan bu sure 83 ayetten müteşekkildir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tarafından tavsiye edilmiş olan ve pek çok fazileti bulunan Yasin Suresi okunuşu,

Bismillahirrahmanirrahîm

  1. Yâsîn
  2. VeI Kur'ân-iI hakîm
  3. İnneke IemineI mürseIîn
  4. AIâ sırâtın müstakîm
  5. TenzîIeI azîzirrahîm
  6. Li tünzira kavmen ma ünzira âbâühüm fehüm gâfiIûn
  7. Lekad hakkaIl kavIü aIa ekserihim fehüm Ia yü'minun
  8. İnnâ ceaInâ fî a'nâkihim agIâIen fehiye iIeI ezkâni fehüm mukmehûn

 

Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın (c.c) adıyla

  1. Yâ, Sîn.
  2. Yemin oIsun o hikmetIerIe doIu bir Kur'an ki,
  3. Hiç kuşkusuz, sen, gönderiIen eIçiIerdensin;
  4. Dosdoğru bir yoI üzerindesin.
  5. Azîz ve Rahîm'in indirdiği üzeresin.
  6. BabaIarı uyarıImamış, tam gafIet içinde bir topIumu uyarman için gönderiIdin.
  7. Yemin oIsun onIarın çoğuna söz hak oImuştur ve artık iman etmez onlar.
  8. Biz onIarın boyunIarına bukağıIar geçirdik. Bu kağıIar çeneIere dayanmış da bu yüzden onIarın kafaIarı yukarı kaIkık.

Yasin Suresi Konusu

Hz. Muhammed aleyhisselâmın hak peygamber olduğu ona indirilen Kur’an deliliyle açıklanmıştır ve başka peygamberlerin tevhid mücadelelerinden bir kesit verilerek bu uğurda büyük sıkıntılara katlanan Resûl-i Ekrem ve ona tâbi olanlar teselli edilmiştir. Allah Teâlâ’nın birlik ve kudret delillerine, evrendeki yaratılış sırlarına dikkat çekilerek öldükten sonra dirilme gerçeği ve bunun sonuçları üzerinde durulmuştur. Râzî’nin belirttiği üzere bu sûrenin, İslâm inançlarının üç temel umdesinin (Allah’ın birliği, peygamberlik ve âhiret) en güçlü delillerle işlenmesine hasredildiği söylenebilmektedir. Yasin Suresi, hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemli dersler ve mesajlar içerir. Özellikle iman, peygamberlik, ahiret ve Allah’ın kudreti gibi temel konuları ele alır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şia Nedir?
    Şiilik, İslam'ın iki ana mezhebinden biri olup, Hz. Muhammed'in vefatından sonra halifeliğin kimde olması gerektiği konusundaki görüş ayrılıklarından doğmuştur. Sünnilikten sonra en yaygın ikinci İslami mezhep olan Şia, özellikle İran, Irak, Azerbaycan, Bahreyn gibi ülkelerde yoğunlukla görülür. Şia kelimesi Arapça'da "taraftar" veya "destekçi" anlamına gelmektedir ve Hz. Ali'nin takipçilerini ifade eder.
  • Mutezile Nedir?
    Mutezile, İslam tarihinde akılcı yaklaşımıyla öne çıkan, özgün bir kelam mezhebidir. İslam düşünce tarihinin en önemli akımlarından biri olan Mutezile, Hicri II. yüzyılda (8. yüzyıl) Basra'da ortaya çıkmıştır.
  • Bedevi Ne Demek?
    "Bedevi" kelimesi, Arapça kökenli bir terimdir ve çöl ya da kırsal alanlarda göçebe olarak yaşayan Arap topluluklarını ifade eder. Bu kelime, Arapça "bedewî" (بدوي) kökünden gelir ve "bâdiye" yani "çöl, kır, taşra" anlamına dayanır. Bedeviler genellikle çöl ikliminin zorlu koşullarına uyum sağlamış, göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş topluluklardır. Geleneksel olarak deve yetiştiriciliği, hayvancılık ve ticaretle uğraşırlar.
  • Abdest Nasıl Alınır?
    Abdest nasıl alınır? sorusu, namaz ibadetini yerine getirmek isteyen her Müslümanın mutlaka doğru şekilde öğrenmesi gereken önemli bir konudur. İslam’da temizliğin şartı olan abdest, hem bedensel hem de ruhsal arınmanın bir parçasıdır.
  • Temizlik ile İlgili Ayet ve Hadisler
    İslam dini, yalnızca ibadetler değil, günlük yaşam alışkanlıklarında da temizliği esas alan bir inanç sistemidir. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleri, temizliği hem fiziksel hem de ruhsal boyutlarıyla ele alır. "Temizlik imanın yarısıdır" hadisi, bu anlayışın en güçlü ifadesidir.