Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in merkezi olarak tanımlanmaktadır. 83 ayetten oluşan bu eser, adını tevhid, peygamberlik ve ahiret konularını konu alan ilk ayetinden almaktadır. Peygamberimiz Hz, Muhammed (sav)'in bizi sık sık okumaya teşvik ettiği ve faydaları saymakla bitmeyen bir duadır. Bu sureye Yasin Suresi veya Yasin Şerif denir ve 83 ayetten oluşmaktadır. Pek çok faziletiyle Yasin Suresi'nin okunması, Hz. Muhammed'in okunmasıyla aynıdır. Hz. Muhammed tarafından tavsiye edilmiştir.
Kur'an-ı Kerim'in özü olarak bilinen bu sure, İslam'ın temelleri olan tevhit, peygamberlik, ölümden sonraki hayat gibi temaları Türkçe yorum ve anlamıyla ele alarak mahiyetini ve anlayışını daha da derinleştirmektedir. Kur'an-ı Kerim'in merkezi Yasin-i Şerif'tir. İslam dininin temel ilkeleri olan tevhit, peygamberlik gibi konuları ele almaktadır. Bu sureyi anlayan kimse, Kur'an'ın manasını ve özünü neredeyse anlayacaktır. Bu surenin faziletleri hakkında pek çok sahih hadis vardır. Kur'an'ın özü ve kalbi olarak bilinen Yasin Suresi, kişinin imanını güçlendiren dualardan biri olup, Allah'ın rızasını kazanmaya vesiledir. Üstelik Yüce Allah'ın kudretini ortaya koyarak okuyucuların kalplerini yumuşatır. Öte yandan merhum ve ölmekte olan kişilere Yasin-i Şerif okunmasını tavsiye eden geleneğin zayıf kabul edildiği bilinmektedir. Yasin suresini anlamak için ilk önce onu okumamız ve araştırmamız gerekmektedir.
Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in 439. sayfasında başlar ve 22 ve 23. surelerde bulunur. Sure toplam 6 sayfadan oluşmaktadır. Mekke'de inen Cin Suresi'nden sonra ve Furkan Suresi'nden önce nazil olan sure, soy sırasına göre 41'inci, Mushaf sırasına göre ise 36'ncıdır. Yasin Suresi'ni okumak kadar dinlemek de faydalıdır. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okuyamayan kişiler bu sureyi dinleyerek faydalanmak isterler. Tecvid okunuşunu dinleyerek ve Kuran'a uyarak, sureyi ezberlemek ve okunuşunun ayrıntılarını öğrenmek daha kolay hale gelmektedir.