Yasin Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi

09.10.2024

Yasin Suresi

Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in merkezi olarak tanımlanmaktadır. 83 ayetten oluşan bu eser, adını tevhid, peygamberlik ve ahiret konularını konu alan ilk ayetinden almaktadır. Peygamberimiz Hz, Muhammed (sav)'in bizi sık sık okumaya teşvik ettiği ve faydaları saymakla bitmeyen bir duadır. Bu sureye Yasin Suresi veya Yasin Şerif denir ve 83 ayetten oluşmaktadır. Pek çok faziletiyle Yasin Suresi'nin okunması, Hz. Muhammed'in okunmasıyla aynıdır. Hz. Muhammed tarafından tavsiye edilmiştir.

Yasin Suresi Bilgileri

Kur'an-ı Kerim'in özü olarak bilinen bu sure, İslam'ın temelleri olan tevhit, peygamberlik, ölümden sonraki hayat gibi temaları Türkçe yorum ve anlamıyla ele alarak mahiyetini ve anlayışını daha da derinleştirmektedir. Kur'an-ı Kerim'in merkezi Yasin-i Şerif'tir. İslam dininin temel ilkeleri olan tevhit, peygamberlik gibi konuları ele almaktadır. Bu sureyi anlayan kimse, Kur'an'ın manasını ve özünü neredeyse anlayacaktır. Bu surenin faziletleri hakkında pek çok sahih hadis vardır. Kur'an'ın özü ve kalbi olarak bilinen Yasin Suresi, kişinin imanını güçlendiren dualardan biri olup, Allah'ın rızasını kazanmaya vesiledir. Üstelik Yüce Allah'ın kudretini ortaya koyarak okuyucuların kalplerini yumuşatır. Öte yandan merhum ve ölmekte olan kişilere Yasin-i Şerif okunmasını tavsiye eden geleneğin zayıf kabul edildiği bilinmektedir. Yasin suresini anlamak için ilk önce onu okumamız ve araştırmamız gerekmektedir.

Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in 439. sayfasında başlar ve 22 ve 23. surelerde bulunur. Sure toplam 6 sayfadan oluşmaktadır. Mekke'de inen Cin Suresi'nden sonra ve Furkan Suresi'nden önce nazil olan sure, soy sırasına göre 41'inci, Mushaf sırasına göre ise 36'ncıdır. Yasin Suresi'ni okumak kadar dinlemek de faydalıdır. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okuyamayan kişiler bu sureyi dinleyerek faydalanmak isterler. Tecvid okunuşunu dinleyerek ve Kuran'a uyarak, sureyi ezberlemek ve okunuşunun ayrıntılarını öğrenmek daha kolay hale gelmektedir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Kurbanın Yenmeyen 7 Bölgesi Hangileridir?
    İslam dininde kurban olarak ya da başka amaçla kesilmiş olsun, etlerin yenmesi helal olan hayvanlar belli kurallara tabidir. Bu kurallar arasında, bir hayvanın yenilmeyecek yerleri nelerdir? ne yapılması gerekiyor?
  • Hangi Hayvanlardan Kurban Olur?
    İslam dinine göre davar, sığır ve deveden kurban olur. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar bu üç hayvan türünden birini seçebilirler.
  • Kurbanı Dağıtmak Şart mı?
    İslam dininde kurban ibadeti önemli bir yere sahiptir, ancak kurban etinin dağıtılması mecburi değildir. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanın etiyle ilgili farklı uygulamalar mümkündür
  • Kurban Bayramı Nasıl Ortaya Çıktı?
    Kurban Bayramı, İslam dünyasında büyük bir coşkuyla kutlanan dini bayramlardan biridir. Peki Kurban Bayramı nasıl ortaya çıktı, tarihi neye dayanır ve bu özel günün anlamı nedir?
  • Tek Gözü Kör Olan Hayvan Kurban Olur mu?
    Kurban Bayramı yaklaşırken sıkça sorulan dini sorular arasında “Tek gözü kör olan hayvan kurban olur mu?” sorusu yer alıyor.