Ramazan Ayı Ne Zaman? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Ayı Ne Zaman?

14.08.2024

Ramazan Ayı Ne Zaman?

Ramazan ayı ne zaman sorusu belki de her sene gündeme gelen ve Müslümanların araştırdığı konulardan biri olmaktadır. Çünkü Ramazan ayı her yıl belli bir oranda geriye gelmektedir. Bundan dolayı da her yıl aynı zamanda tutulmamaktadır.

Ramazan ayı, insanların oruç tuttuğu, birlik ve bereketin arttığı bir ay olmaktadır. Bundan dolayı da hem oldukça keyifli geçmekte hem de nefsini terbiye etmek için büyük bir şans olmaktadır. Yılda 1 defa ve 30 gün tutulan bu oruç sayesinde de insanlar kendi özüne dönerek nefsini terbiye etmektedir.

Ramazan Ayında Neler Yapılır?

Ramazan ayında sevap işlemek isteyen ve bu ayı dolu dolu geçirmek isteyen birçok kişi Ramazan ayı ne zaman sorusunu sormaktadır. Ramazan ayı sadece sahur vakti yemek yemeyi kesip, iftar vakti yeniden yemek yemeye başlamak olmamaktadır. Ramazan ayı boyunca yapılacak ibadetler, gerçekleştirilecek sünnetler sayesinde daha keyifli bir hale gelmektedir. Ramazan ayında yapılabilecekler ise şunlardır;

  • Orucu sadece mide açlığı olarak değil; dil, göz, kulak ve diğer uzuvlar ile oruç tutulmalıdır.
  • Ramazan ayında yoksullar, yetimler, çaresizler veya hasta muhtaç insanların daha çok gözetilmesi gerekmektedir. Yaşlılar ile beraber iftar açmak, yetim ve öksüzlere yemek dağıtmak büyük sevaplardan olmaktadır.
  • Sahur ile iftar arasında tesbihler çekmek, zikirler etmek büyük sevap olmaktadır. Bunun yanı sıra da Kuran-ı Kerim okumak ve hatim etmek de bu ayda yapılacaklar arasında yer almaktadır.
  • İftar sonrasında yatsı namazları genellikle cami de cemaat ile kılınmaktadır. Yatsı namazından sonra ise teravih namazları da camilerde kılınmaktadır. Teravih namazlarının önemi ise geçmiş günahların bağışlanması için önemli olmaktadır.
  • Büyüklere, küçüklere, ailelere veya akrabalar arasında iftar verilmektedir. Böylelikle de iftar veren kişinin hem evinin bereketi artmakta hem de sevap kazanmaktadır.
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.