Mülk Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Mülk Suresi

08.10.2024

Mülk Suresi

Kur'an-ı Kerim'in 67. suresi olup, Mekke'de inmiştir. 30 ayetten oluşan bu sure, adını ilk surede yer alan “El-Mülk” ifadesinden alır. Allah-u Teala’nın Malikü’l-Mülk esmasının yerine kullanılan bu ifade “Mülkün gerçek sahibi” anlamını taşımaktadır. Barındırdığı derin manalar sebebiyle oldukça faziletli ve anlamlı bir suredir bu yüzden bu surenin ne mesajlar içerdiğini anlamak oldukça önemlidir. Mülk Suresi hakkında merak ettiklerinize ve detaylı bilgiye sayfamızda yer verdik.

Mülk Suresi Konusu

Bu sure, Allah’ın sonsuz gücünü, mülk ve yönetiminin yalnızca O’na ait olduğunu vurgular. Sure, insana, dünyada sahip olduğu her şeyin aslında Allah’a ait olduğunu hatırlatır. Mülk Suresi, Allah’ın yüce kudretini, evrenin yaratılışını, insanın imtihanını ve ahiretteki hayatı konu edinir. Ana konusu ise Allah’ın mutlak hâkimiyeti ve evrendeki düzenin O’nun yaratması ve yönetimi ile devam ettiğidir. Bu surede Allah’ın varlıkları nasıl kusursuz bir şekilde yarattığı, ölüm ve hayatın bir imtihan olarak verildiği, cehennem azabının varlığı ve insanlara bu dünyanın geçici olduğu hatırlatılır. Mülk Suresi, hayatın ve ölümün birer imtihan olduğunu hatırlatır. Allah insanı bu dünya hayatında sınavdan geçirmektedir: "O, hanginizin daha güzel iş yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galip, çok bağışlayıcıdır." (Mülk Suresi, 67:2)

Mülk Suresi Faziletleri

  • Peygamber Efendimiz (s.a.v), Mülk Suresi’nin kabir azabından koruyacağına dair birçok hadis buyurmuştur. Bu sureyi düzenli okuyan kişinin, kabir azabından korunacağına inanılır.
  • Mülk Suresi, ahiret gününde müminler için şefaat edecek bir sure olarak tanıtılmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v), bu surenin kıyamet gününde okuyanlara şefaatçi olacağını müjdelemiştir.
  • Surenin sürekli okunması, günahların bağışlanmasına ve Allah’ın rahmetine nail olmaya vesile olur. Allah’ın kudretini, yaratılışını ve sonsuz büyüklüğünü anlatan bu sure, kulun Allah’a yakınlaşmasına vesile olur.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Kurbanın Yenmeyen 7 Bölgesi Hangileridir?
    İslam dininde kurban olarak ya da başka amaçla kesilmiş olsun, etlerin yenmesi helal olan hayvanlar belli kurallara tabidir. Bu kurallar arasında, bir hayvanın yenilmeyecek yerleri nelerdir? ne yapılması gerekiyor?
  • Hangi Hayvanlardan Kurban Olur?
    İslam dinine göre davar, sığır ve deveden kurban olur. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar bu üç hayvan türünden birini seçebilirler.
  • Kurbanı Dağıtmak Şart mı?
    İslam dininde kurban ibadeti önemli bir yere sahiptir, ancak kurban etinin dağıtılması mecburi değildir. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanın etiyle ilgili farklı uygulamalar mümkündür
  • Kurban Bayramı Nasıl Ortaya Çıktı?
    Kurban Bayramı, İslam dünyasında büyük bir coşkuyla kutlanan dini bayramlardan biridir. Peki Kurban Bayramı nasıl ortaya çıktı, tarihi neye dayanır ve bu özel günün anlamı nedir?
  • Tek Gözü Kör Olan Hayvan Kurban Olur mu?
    Kurban Bayramı yaklaşırken sıkça sorulan dini sorular arasında “Tek gözü kör olan hayvan kurban olur mu?” sorusu yer alıyor.