Lev Enzelna Suresi - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Lev Enzelna Suresi

08.10.2024

Lev Enzelna Suresi

Lev enzelna suresi olarak bilinen Haşr suresi, son ayetlerinde geçen kelimeden ötürü “lev enzelna” olarak akılda kalır. Haşr suresinin son 4 ayeti olarak bilinen bu surede lav enzelna duası bulunur. Bu surede Peygamberimizin Medine’de yaşarken Nasdioğulları ile yaptığı anlaşmadan bahsedilir. Surede Allah’ım tüm noksan sıfatlardan uzak olduğu ve Ondan başkasında tapılmayacağı anlatılır. Rivayet edildiğine göre bu son dört ayetin okunması Allah inancının artmasıyla huzuru ve bereketi yaşamayı sağlar. Bir başka rivayete göre sabah ve akşam namazlarından sonra bu surenin okunması büyük sevaptır.

 

Lev Enzelna Türkçe Okunuşu

Lev enzelna suresi okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim. Lev enzelna hazâ-lkurane alâ cebelin leraeytehu haşian mutesaddian min haşyetiallahi ve tilkel emsalu nadribuhâ linnasi le’allehum yetefekkerun. Huvallahullezi la ilahe illa huves alimu-lgaybi ve şehadetis huve-rrahmanu-rrahim. Huvallahullezi lâ ilahe illa huveş melikul kuddusü selamulmu-minu muheyminu-l azizul cebbaru mutekebbir subhanallahi amma yuşrikun. Huvallahul hâlikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu mâ fissemavati vel ardi ve huvelazizul hakim.

 

Lev Enzelna (Haşr) Suresi Anlamı

Lev enzelna suresi son 4 ayetinin anlamı; Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış kaynağı, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olandır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır,  yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. "

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Şecaat Nedir?
    Şecaat, dilimizde sıkça duyulan ancak çoğu zaman derin anlamı tam olarak kavranmayan bir kavramdır. Bu kelime, Arapça kökenli olup, yüksek ahlaki değerleri içinde barındırır. İnsanların cesaretini, yiğitliğini, kahramanlığını ve korkusuzluğunu ifade eden şecaat, aynı zamanda bir kişinin zorluklar karşısında gösterdiği direnç ve kararlılığı simgeler. Günümüzde şecaat terimi, sadece savaş ya da fiziksel mücadele bağlamında değil, aynı zamanda hayatın çeşitli alanlarında, kişisel ve sosyal mücadelelerde de geçerlidir.
  • Mevlit Ne Demek?
    Mevlit, İslam kültüründe Hz. Muhammed’in doğumunu anlatan ve onu öven manzum eserlerin genel adıdır. Bu eserler, Hz. Muhammed’in hayatı, ahlaki değerleri ve öğretileri üzerine odaklanarak, onun önemini ve İslam’daki yerini vurgular. Mevlit, sadece bir edebi eser olmanın ötesinde, toplumsal ve dini bir işlev de taşır. Aynı zamanda bu eserlerin okunmasıyla gerçekleştirilen törenlere de “mevlit” adı verilir.
  • Zeydiye Nedir?
    Zeydiye, Şii mezhepleri arasında özel bir yere sahip olup, kökeni ve inanç sistemiyle hem Şii hem de Sünni yönleri bir arada barındıran benzersiz bir İslam mezhebidir. 8. yüzyılda Hz. Ali'nin torunu Zeyd bin Ali'nin liderliğinde ortaya çıkan bu mezhep, Ehl-i Beyt sevgisini merkeze alırken, diğer Şii gruplardan farklı olarak ilk üç halifeyi de meşru kabul etmektedir.
  • Ehli Sünnet Nedir?
    Ehli sünnet, İslam dininde Hz. Muhammed2in sünnetine uyanlara denir. İslam dünyasında yaygın olan iki ana mezhepten biri olan en yaygın iki kolundan Ehl-i Sünnet sünnilik diğeri şiiliktir. Bu iki mezhep arasında çeşitli konularda aralarında görüş ayrılıkları vardır.
  • Siyer Ne Demektir?
    Siyer, Arapça kökenli bir kelime olup "yürümek, bir yol izlemek" anlamına gelen sîrah kelimesinden türemiştir. Kavramsal olarak, İslam'ın ilk dönemlerinde ortaya çıkmış ve zamanla sistemleşen önemli bir ilim dalını ifade eder. İslam literatüründe ise bu terim, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatını, ahlakını, savaşlarını, davet yöntemlerini ve insanlarla olan ilişkilerini anlatan ilim dalıdır.