Kurban Bayramı Namazı Kaç Rekât? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kurban Bayramı Namazı Kaç Rekât?

18.09.2024

Kurban Bayramı Namazı Kaç Rekât?

İslami bayramlarından olan Kurban Bayramı namazı 2 rekâttan oluşmaktadır. Kurban Bayramı namazında erkekler genel olarak camiye giderek cemaatle beraber bu namazı kılabilmektedirler. Kadınların bu namazı kılmaları çok önemli değildir. Bu açıdan da cami kadınlar gitmemektedir. Kurban Bayramı namazında cemaat hoca eşliğinde namaz kılmaktadır. Hocanın dediği duaları kendileri dinler ve böylelikle namaz kılmış olurlar.

Kurban Bayramı namazına çocuklarda gidebilmektedir. Kurban Bayramı namazında pek çok namaz suresi okunmaktadır. Bu namaz surelerinden birkaçını bilmek yeterli olacaktır. Hoca bütün sureleri kendisi okuyarak bütün cemaatin okuduğunu varsaydırır.

Cami hocası hem Kurban Bayramı’nda hem de şeker bayramında yani kısacası bütün Müslüman bayramlarında cemaate namaz kıldırmaktadır. Kurban Bayramı namazı kılanlar Allah katında daha fazla yükselirler. Kurban Bayramı namazı erken saatlerde başladığından dolayı uykusundan feragat edip giden kişiler Allah'ın yanında daha iyi kullardır.

Kurban Bayramı Neden Önemlidir?

Müslümanların önem verdiği Kurban Bayramı namazı Allah’ın kullarıyla arasındaki ilişkinin daha çok güçlendiği zaman olarak bilinmektedir. Kurban Bayramı öneminin sebebi ise Hz. İbrahim’in oğlunu Allah’a adak olarak göstermesi sonrasında tam oğlunu kesecekken gökten deve inmesinden sonra başlamıştır.

Bu şekilde Allah’a kurban verme olayı olmuştur. Kurban Bayramı’nın önemi bu şekilde görülmektedir. Kurbanda maddi durumu iyi olan kişiler kurban keserek dağıtır. Maddi durumu iyi olmayan kişilere bu kurban verilir. Böylelikle fakirlerinde yararlanması sağlanır.

Kurban Bayramı’nda dağıtılan et 7 kapıya yollanmak zorundadır. Bu şekilde kurban Allah tarafından kabul edilerek dağıtılan et zekât yerine sayılır. Kurban Bayramının dindeki yeri oldukça büyüktür. Kurban kesilmesinden önce mutlaka camiye gidilerek namaz kılınır. Namazdan sonra kesim yerine gidilir ya da kişi kendi başına bir yerde kurbanı dua ederek kesebilir.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Adak Kurban Fiyatları
  • Borcu Olan Bir Kişi Kurban Kesebilir mi?
    Borcu Olan Bir Kişi Kurban Kesebilir mi?
  • 2025 Yurt Dışı Kurban Bağışı Ne Kadar?
    2025 yılında yurtdışı kurban bağışı, ihtiyaç sahiplerine ulaşma amacıyla Afrika ve Asya bölgelerinde yoğunlaşarak, Müslüman toplulukların desteğini bekliyor.
  • Kurban Kesmek Farz mıdır?
    Kurban Bayramı yaklaştıkça, birçok kişi "Kurban kesmek farz mı yoksa vacip mi?" sorusunu merak etmektedir. Bu önemli İslami vecibe, Müslümanlar arasında sıkça tartışılan bir konu olup, dini yükümlülükler çerçevesinde farklı yorumlara sahiptir.
  • Evi Arabası Olan Kurban Kesmek Zorunda mı?
    Ev ve araba alma durumları, birçok kişi için hayatlarında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tür büyük yatırımlar yapıldığında, özellikle kurban kesilmesi yaygın bir gelenek haline gelmiştir.